R. P. 2022.01.23 21:21 Frissítve: 2022.01.23 21:42

Jégkorong: összevonhatják a divíziós vb első osztályának csoportjait

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) már a közeljövőben átszervezheti a divíziós világbajnokságok első osztályának (I/A és I/B) jelenleg hat-hat csapatos, egymás alá rendelt két osztályát, amelyben a magyar válogatott a feljutásos két évet leszámítva 2001 óta szerepel – adta hírül az MTI.

Fotó: Nemzeti Sport

 

A topszint után következő két csoport világbajnoki mezőnybe történő újfajta besorolásával kapcsolatban Luc Tardif, az IIHF Magyarországon tartózkodó elnöke az M1 aktuális csatornának adott interjúban kifejtette: miután a két hatos tagjainak színvonala nincs messze egymástól, a lebonyolítást illetően a mostaninál színvonalasabb, izgalmasabb megoldáson dolgoznak.

Hozzátette: az elképzelések szerint a másodosztályban tíz válogatott szerepelne, a többségük a közelmúltban már nemcsak résztvevőként, hanem rendezőként is bizonyított. Majd kiemelte Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot és Ausztriát, ahol minden adottság megvan az emelt létszámú tornák megrendezésére is, és a marketinget illetően rendelkeznek a szükséges támogatottsággal.

Tardif elárulta: idén tervezik elkészíteni az átszervezéssel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányt, majd megkezdik az egyeztetést az érintettekkel, akik az ötlet kapcsán nagyon lelkesek voltak. Az elnök elárulta: az a céljuk, hogy a közeljövőben megvalósítsák az átszervezést, amelynek előkészületére két évet szánnak.

(MTI)

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.

2022.05.12 10:53:02

Jégkorong H. Á.

A kieséses szakasz végén május 29-én avatják az idei év világbajnokát.

2022.05.09 19:39:40

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Ljubljanát is felvéshetjük a kedvenc hokis városaink közé.