Női jégkorong-vb: Norvégia szétlövésben legyőzte a mieinket Klagenfurtban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 15:03
Hiába ment sokkal több lövés a norvég kapura, a mieink nem tudták megnyerni a mérkőzést (Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)
Az északiak az osztrákok és a franciák legyőzése után – utóbbihoz hasonlóan – a magyarokat is szétlövéssel győzték le, és a női divízió 1/A-világbajnokság tabellája élére álltak.

 

Semmi sem akart sikerülni a magyar női jégkorong-válogatottnak Norvégia ellen a divízió 1/A-világbajnokság harmadik meccsnapján. A játék jó volt, a kísérletek számára sem lehet panasz, a mieink alaposan megsorozták Ena Nyströmöt (65 lövésből 45 kapura tartott), de a gólok csak nem akartak jönni. Sőt.

Az első két harmadban összesen tíz lövést leadó északiak – összehasonlításképp ekkor a magyarok 25-nél jártak – Mathea Fischer találatával a 34. percben vezetést szereztek. Erre emberelőnyből (végre valahára, azelőtt tizennégy egymást követő fórnál maradtak gól nélkül) Huszák Alexandra válaszolt kicsivel több mint öt perccel a harmadik harmad vége előtt, de a rendes játékidő és a hosszabbítás lejártáig sem sikerült a veszélyes támadások közül akár egyet gólra váltani.

A szétlövésben a magyarok közül egyedül Pázmándi Zsófia értékesítette a rávezetését, míg Norvégia legjobbjai közül Fischer ismét betalált, ahogyan a nyolcadik körben a három meccsen így már négygólos Millie Rose Sirum is.

Egy pillanatra álljunk meg a norvégok eddigi teljesítménye mellett: Ausztria, Franciaország és a mieink ellen úgy szereztek három győzelmet és hét pontot, hogy a világranglistán minden felsorolt ellenfél mögött vannak, és pole pozícióba hozták magukat a világelitbe jutáshoz. Hiszen a fennmaradó két ellenfél a játéknap előtt egyaránt nullapontos, szerdán egymás ellen játszó Hollandia és Dél-Korea lesz.

JÉGKORONG
NŐI DIVÍZIÓ I/A-VB (Klagenfurt)
3. FORDULÓ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Klagenfurt, 411 néző. V: Cooke, Hurley (amerikaiak), Lundgren (svéd), Zach (kanadai)
NORVÉGIA: NYSTRÖM – Haug Hansen, Bergesen (1) / Tillman, Morset / Th. Jörgensen, Farid Malthe / Rustbakken – M. FISCHER 1, Kruse, SIRUM 1 / Haave, Brunvold, Dalen / Bjelland, K. Pedersen, Furulund / Anrtzen, L. Pedersen, Biseth Engmann / Lökke Nyberg. Szövetségi kapitány: André Lysenstöen
MAGYARORSZÁG: NÉMETH A. – Baker, ODNOGA L. / Kiss-Simon (1), Mayer F. / Németh B., Gengeliczky / Márton A. – Jókai-Szilágyi, Kreisz E., PÁZMÁNDI / Dabasi (1), Huszák 1, Báhiczki-Tóth / Seregély Míra, Metzler, Mozolai / Gondos, Horváth I., Williams H. / Fehér N. Szövetségi kapitány: Pat Cortina
Kapura lövések: 21–45. Emberelőny-kihasználás: 6/0, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Pat Cortina: – Ilyen a hoki… Mostanában jellemző ránk, hogy a mi akaratunk érvényesül, de a pakk valamiért nem akar bemenni a kapuba. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, ellentétben alig-alig engedtünk valamit a norvégoknak, és bár elfogult vagyok, szerintem jobban játszottunk náluk. Csak a gólok hiányoztak. Pontosabbnak kell lennünk, és nagyobb jelenlét szükséges az ellenfél ketrece előtt, hogy a kapusa ne lássa tisztán az eseményeket, és a kipattanókra jól érkezni – ahogyan Huszák Alexandra is tette a gólunknál.

További eredmények
Dél-Korea–Hollandia 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Franciaország–Ausztria 5–3 (1–1, 1–1, 3–1)
Az állás: 1. Franciaország 7 pont, 2. Norvégia 7, 3. Magyarország 7, 4. Ausztria 3, 5. Hollandia 3, 6. Dél-Korea 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI PROGRAMJA
Április 21.: Magyarország–Dél-Korea 2–0
Április 22.: Magyarország–Hollandia 2–0
Április 24.: Magyarország–Norvégia 1–2 – szétlövéssel
Következik
Április 26., 20.25: Ausztria–Magyarország
Április 27., 16.00: Magyarország–Franciaország

A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik