A Volán és az Újpest is bizakodva várja a hokibajnokság fináléját

Vágólapra másolva!
2009.03.13. 16:10
Ma 18 órakor Székesfehérváron kezdetét veszi a jégkorong ob I döntője, nem meglepetésre az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Újpest és a bajnoksághoz EBEL-részvétele miatt csak az elődöntőben csatlakozó Alba Volán részvételével.
Szikrázó küzdelem várható a döntőben is
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Szikrázó küzdelem várható a döntőben is
Szikrázó küzdelem várható a döntőben is
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Szikrázó küzdelem várható a döntőben is

„Természetesen az Alba Volán ellen máshogy játszunk, mint ahogy eddig, aztán kiderül, hogy jól tesszük-e – kezdte mérkőzés előtti értékelését Pék György, az Újpest vezetőedzője. – Sérültünk, hála Istennek, nincs, illetve Borbás Gergely térde fáj, megroppant kicsit, amikor Igor Rufus ráesett az edzésen, de szerintem ő is rendbe jön a meccsre.”

„Annyi változás lesz a csapatban, hogy Németh Péter felmegy az első sorba, amúgy továbbra is három sorozunk. A játékosoknak egyéni céljaik is vannak, többen hajtanak azért, hogy válogatottak legyenek, és tudnék mondani legalább két embert, aki nagyon megérdemelné, hogy behívják – ezt is szeretnénk bizonyítani.”

Az Újpest eddigi teljesítményének legfőbb letéteményese a „szlovák sor”: a Dubek-Zlocha-Sikorcin támadótrió tagjai eddig átlagban több mint két pontot termeltek egyenként.

„A légióssort mindenképpen hatástalanítanunk kell. Tisztában vagyunk vele, hogy jó képességű, gólerős hokisokkal van dolgunk, de nem ijedünk meg tőlük” – mondta Horváth András, a Volán bekkje, aki három éve még éppen az Újpest színeiben játszott döntőt jelenlegi csapata ellen.

Kérdés, hogy – az elődöntőhöz hasonlóan – ez a párharc is a fehérváriak söprésével végződik-e majd, mindenesetre Pék György az UTE honlapjának úgy fogalmazott, hogy ha sikerül mérkőzést elvenniük a riválistól, akkor már vállveregetés illeti minden hokisát.

Az Alba Volán megnyerte a bajnokság legutóbbi hat kiírását, míg az UTE utolsó elsősége az 1987-88-s idényből van.

A DÖNTŐ PROGRAMJA

Március 13., péntek: Alba Volán–Újpest
Március 15., vasárnap: Újpest–Alba Volán
Március 17., kedd: Alba Volán–Újpest
Március 19., csütörtök: Újpest–Alba Volán
Március 21., szombat: Alba Volán–Újpest (ha szükséges)
Március 23., hétfő: Újpest–Alba Volán (ha szükséges)
Március 25., szerda: Alba Volán–Újpest (ha szükséges)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik