Büntetőpárbajban nyerték a Magyar Kupa döntőjét a dunaújvárosiak

Vágólapra másolva!
2007.12.29. 20:55
Hetedik Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhette a Dab.Extra.hu névre keresztelt dunaújvárosi jégkorong csapat, amely a csíkszeredai négyes döntő fináléjában büntetőpárbajban verte a szlovák légiósokkal megerősített helyi HC együttesét. A bronzérmet az Újpest szerezte meg, amely biztosan, három góllal verte a torna rendezőjét, a másik csíki gárdát, az SC-t.
Hetedszer lett kupagyőztes a Dunaújváros
Mirkó István (archív)
Hetedszer lett kupagyőztes a Dunaújváros
Hetedszer lett kupagyőztes a Dunaújváros
Mirkó István (archív)
Hetedszer lett kupagyőztes a Dunaújváros

A harmadik percben Szilassy Zoltán bottal lökésért ülhetett a büntetőpadra, majd csapattársa, Lubos Sekula is követte, de az előnyt - amely 38 másodpercig kettős is volt - kihasználatlanul hagyták a csíkiak.

Az előny ugyan kimaradt, de akcióból vezetést szerezett a HC: a kilencedik perc elején Pavol Hruby szemfüles módon egy kipattanót juttatott az újvárosiak kapujába.

Nem sokkal később jött a válasz: egy jobboldalról leadott lövés a baloldalra pattant ki, érkezett Kiss Ákos, aki némi szerencsével a visszazáró csíkiak között a hálóba talált.

Kimaradt újvárosi előnnyel folytatódott a mérkőzés, majd a játékrész hajrájához érkezve vezetést szereztek a dunaújvárosiak: egy palánkról ismét csak szerencsésen visszapattanó korongot Borsos Attila nagy lendülettel érkezve közelről vágott a kapuba.

Már csak öt másodperc volt hátra a harmadból, a jégen lévők többsége fél szemmel már az öltözőt leste, többen a pihenőt várták, talán leginkább Partik Polc, a csíki kapus, aki egy védés után a kelleténél többet időzött a jégen. De mivel a korong messzire kipattant, jobban tette volna, ha ő is felpattant, ám mivel ezt nem tette meg, Foltín Péter távoli bombája ismét utat talált a HC kapujába.

A második harmadban fokozta a nyomást a szlovák légiósokkal megerősített csíki együttes, a többségében fiatal újvárosi korongosokat foglalkoztató ellenfél azonban állta a sarat. A kapuban Jaroslav Ferjo remekül védett. Ennek ellenére felzárkózott egy gólra a HC, még a harmad elején egy kapu mögül visszaadott korongra Martin Saluga érkezett nagy lendülettel és kihasználva a rossz újvárosi védekezést - két védő sem tudta akadályozni -, gólt szerzett közelről.

A második harmad sok kiállítása előrevetítette a zárórészt: a tét is nagy volt, de ráadásként az pénteki elődöntő is sokat kivett mindkét oldalból. Óhatatlanok voltak a késések, amelyeket az indulatok elszabadulása követett.

A harmadik játékrészben végképp nem alakulhatott ki folyamatos játék, és bár enyhült a csíki nyomás, a 46. perc elején mégis összejött az egyenlítés.

Mivel a hatvan perc nem hozott döntést, jöhetett elsőként a túlóra. A két fáradt csapat nem erőltette, hogy eldöntse a mérkőzést. Inkább lövéssel fejezték be az akciót, menjen a korong bárhová, minthogy lehetőséget adtak volna az ellenfélnek egy rossz passz vagy csel után a kontrára.

A büntetőpárbajban a három csíki játékos nem túl nagy meggyőződéssel - vagy csak ennyire fáradtak voltak? - vezette rá a korongot Ferjóra, egyik próbálkozás sem volt eredményes.

Így Kiss Ákos kihagyott kísérletét követően Peterdi Imre sikeres büntetője - jegyezzük meg, a kapuvasról lecsorgó korong ismét csak némi szerencsével jutott túl a gólvonalon - már győzelmet ért a Dunaújvárosnak.

CSÍKSZEREDA, MAGYAR KUPA, DÖNTŐ:

Dab.Extra.hu - Csíkszereda HC 4-3-büntetőkkel (3-1, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 5 000 néző. v: Györgyicze, Nagy A., Soós (magyarok)
Dunaújváros: FERJO – Vargyas (1), Hegyi, PETERDI (1), FOLTÍN 1, KLACANSKY. Csere: Sekula, Erdélyi, Azari, GALANISZ (1), KISS Á. 1, Jobb, Hüffner, Orsó (1), Erdősi (1), Borsos 1, Holló, Pozsgai, Mestyán, Szilassy, Magosi. Edző: Vladimir Matejov
HC: POLC – KRAMNY 1, Harabin, Bosak, Petres, Racek (1). Csere: Scibran, Malinka, Antal, Pipa, Mihály, Ondov (1), Michnac, SALUGA (2), HRUBY 1, Polomsky, Nagy I., Flinta, Virág, Szabó I., Bíró. Edző: Marcel Ozimek
Gólok: Kiss Á. 8:43, Borsos A. 16:13, Foltín 19:55., ill. Hruby 8:09, Saluga 23:02, Kramny 45:40
Győztes büntető: Peterdi
Kiállítások: 16 perc+10 perc fegyelmi, illetve 26 perc
MESTERMÉRLEG
Marcel Ozimek: Gyorsan vezetést szereztünk, és utána a csapat azt hitte, már zsebében az aranyérem. Elbizakodottságunk megbosszulta magát – nyert a szerencsésebb csapat.
Vladimír Matejov: Roppant nehéz mérkőzés volt, egyenlő erők csatája. Győzelmünket nagyszerű közönségünknek is köszönhetjük. Büszke vagyok rá, hogy nálunk játszott a legtöbb magyar hokis.

A 3. HELYÉRT:
Újpesti TE – Csíkszereda SC 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Gólszerzők: Berta 9:55, Voskar 22:50, 51:32, Skorvanek 58:48., ill. Poznik 50:30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik