Vb 2014: Vidal a világért sem hagyná ki a brazilok elleni meccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 00:23
A chileiek sztárjai magabiztosan várják a brazilok elleni derbit, Fred szerint mindegy, hogy Fernandinho vagy Paulinho játszik-e mögötte.

„Igen, mindenképpen játszani fogok, a világért sem hagynám ki a mérkőzést. A brazilok sokszor jelentették már a végzetet a chileiek számára, de a futball változik, új generációk jönnek, új játékosok bukkannak fel. Megverni a brazilokat? Ez az álmunk! Chile meglepetést okozhat, megvertük már a világbajnoki címvédőt, elkaphatjuk a brazilokat is" – nyilatkozta a mérkőzés előtt a chileiek vezéregyénisége, a kisebb sérüléssel bajlódó Arturo Vidal.Arturo Vidal.

„Szerintem a brazil védelem a legjobb a világon – dicsérte az ellenfelet Alexis Sánchez. – Nagyszerű a csapatuk, nagyon örülünk, hogy ellenük és Neymar ellen pályára léphetünk. Az egyetlen dolog, amely miatt aggódom, az a játékvezetés, de majd meglátjuk... Nagyszerű lesz csapattársaim, Neymar és Dani Alves ellen játszani, igazán élvezni fogom. Az ilyen kihívásokat élvezi a csapat és a játékos is, megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek, jó ellenféllel szemben könnyebben ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Természetesen azért tiszteljük a brazilokat."

Mauricio Isla amondó, hiba lenne kiindulni a két csapat 2010-es mérkőzéséből, amelyet három nullára a brazilok nyertek meg, szintén a nyolcaddöntőben. „Nehéz meccsre számítok, emlékszem, 2010-ben a vezetést egy beívelés után szerezték meg, az ilyen játékstílus pedig nem fekszik nekünk, és azóta sokat fejlődtek. Mi is, így reménykedhetünk".

A braziloknál a középpályán Paulinhót Fernandinho válthatja, de a bajszosan jobb formát mutató támadó, Fred amondó, hogy mindegy, melyikük játszik mögötte.

„Mindketten remek képességű játékosok, több-kevésbé hasonló karakterisztikával rendelkeznek, és mindketten sokat mennek előre. Számomra ez a legfontosabb, ráadásul képesek felívelni a labdát nekem, de képesek felhozni is a játékszert a 16-os elé. Szóval taktikailag mindegy, hogy melyikük kap szerepet a csapatban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik