Vb 2022: Neymart eleinte idegesítette a szövetségi kapitány

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 09:55
null
Neymart eleinte idegesítette Tite, de már az egyik legjobb edzőnek tartja (Fotó: Getty Images)
Instagram-oldalán közzétett nyílt levelében búcsúzott a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztjáról a katari vb-búcsú után távozó Titétől a válogatott sztárja, Neymar, aki elárulta, a szakember eleinte kifejezetten idegesítette.

Mint arról beszámoltunk, Brazília a 106. percben szerzett góllal vezetett a Horvátország elleni negyeddöntőben, de a legutóbbi ezüstérmes a 117. percben egyenlítve tizenegyespárbajra mentette a mérkőzést, melyet meg is nyert, búcsúztatva ezzel a katari vb legnagyobb esélyesét.

Tite már a torna előtt bejelentette, hogy a világbajnokság után visszavonul és elhagyja a brazil válogatottat.

„Mielőtt személyesen találkoztunk, többször játszottunk egymás ellen, és elmondhatom, eleinte nagyon idegesítettél! Azért, mert olyan csapatot állítottál össze, melynek célja volt, hogy legyőzz engem és még rosszakat is mondtál rólam – elevenítette fel Titével való kapcsolatát Neymar. – Vicces a sors, hogy az edzőm lettél én pedig a tízesed. Tudtam, milyen edző vagy és azt is, hogy sokkal jobb személyiség ennél! Amikor találkoztunk, pontosan tudtad, ki vagyok és ez sokat jelent nekem. Szeretném megköszönni a tanítást, amit adtál nekünk. Mindig is az egyik legjobb edző leszel! Gyönyörű pillanatokat éltünk át, de voltak fájó emlékek is, az utolsó pedig sokáig fájni fog” – utalt a horvátok ellen elbukott negyeddöntős tizenegyespárbajra Neymar.

„Megérdemelted volna, hogy megkoronázzunk ezzel a kupával és mindannyian megérdemeltük mindazért, amit tettünk és mindazért, amit feladtunk, hogy megpróbáljuk megvalósítani legnagyobb álmunkat! De Isten nem ezt az utat szánta nekünk. Türelmesnek kell lennünk, mert Isten mindent megadott nekünk! Köszönöm Tite professzor, amit tanítottál. Van egy kifejezés, amit sohasem felejtek el: mentálisan erős! Nagy ölelés és köszönöm!” – zárta Titének címzett sorait Neymar.



Egyébként egyes sajtóhírek szerint a távozó kapitányt Szalai Attila edzője, a török Fenerbahcét irányító portugál szakember, Jorge Jesus pótolhatja.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1) – 11-esekkel 4–2
Al-Rajjan, Egyetemváros Stadion, 43 893 néző. Vezette: Oliver (angol)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Budimir, 110.) – Modric, Brozovic (Orsic, 114.), Kovacic (Majer, a hosszabbítás szünetében) – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (B. Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
BRAZÍLIA:
Alisson – Éder Militao (Alex Sandro, a hosszabbítás szünetében), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paquetá (Fred, a hosszabbítás szünetében), Neymar – Raphinha (Antony, 56.), Richarlison (Pedro, 84.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző:
B. Petkovic (117.), ill. Neymar (105+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik