Sallai: Ülnek a cseleim, jó formában vagyok. Gazdag: Amerika nem a szomszédban van

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Weiler Im Allgau
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 14:40
Gazdag Dániel és Sallai Roland (Fotó: Koncz Márton)
A magyar labdarúgó-válogatott pénteki sajtótájékoztatóján Gazdag Dániel és Sallai Roland válaszolt az újságírók kérdéseire.

 


Sallai Roland először is azzal kapcsolatban kapott kérdést, mennyire számolgatnak a csapaton belül a továbbjutást illetően.

„Ha nem látnánk esélyt a továbbjutásra, már nem lennénk itt. Szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, de a számolgatásnak csak akkor van értelme, ha megverjük a skótokat” – válaszolt Sallai, aki ezután a saját teljesítményét és a csapat támadójátékát is értékelte, valamint a skótok elleni találkozó kulcsáról is beszélt. 

„Felszabadultan tudok játszani. Ülnek a cseleim, jó formában érzem magam. A legfontosabb a csapat jó szereplése, ehhez a harmadik meccset meg kell nyernünk. A németek elleni meccsen sokkal egységesebben védekeztünk és abból próbáltunk támadni. A védekezésből támadásba való gyors átmenet lehet a kulcsa a skótok elleni mérkőzésnek. Az Európa-bajokságon erősebb csapatokkal játszunk, így kevesebb a helyzetünk, de megvannak a lehetőségeink, az a lényeg, hogy minél több gólt tudjunk szerezni.”

(Fotó: Koncz Márton)

Gazdag Dánielt a Nemzeti Sporttól arról kérdeztük,  hogyan fogadta Marco Rossi szövetségi kapitány tavaszi kritikáját, és mennyire jelent nehézséget számára az időeltolódás, a sok utazás. Mint ismeretes, a szövetségi kapitány a Koszovó elleni találkozó után mondta azt a kérdésünkre, hogy nem elégedett a támadó teljesítményével, aki a klubjában, a Philadelphia Unionban jobb játékot nyújt, mint a válogatottban.

„Amerika nem a szomszédban van. Sokat kell utazni és a hat óra időeltolódás sem ideális. Én is azt éreztem, jobb teljesítményre is képes vagyok annál, amit nyújtottam mostanában. Marco Rossival megbeszéltük, miben kellene előrelépnem, próbálok élni azzal a lehetőséggel, amit kapok"válaszolta Gazdag Dániel. 

Ezután mind a ketten arról beszéltek, hogy nagyon fontos a jó hangulat a csapaton belül és ennek mindketten tevékeny részesei, de persze nem az edzésekből csinálnak viccet, hanem inkább a közös étkezéseket, egyéb programokat próbálják feldobni.

A sajtótájékoztatón egy skót újságíró is részt vett. Az ő kérdésére Gazdag kifejtette, tisztában vannak vele, hogy egy nagyon jó felépítésű, egységes csapatjátékot nyújtó ellenféllel lesz dolguk. Az lesz a cél, hogy az idő múlásával egyre inkább letámadják a skótokat a gólszerzés érdekében. Sallai hozzátette, tisztában van azzal, hogy vannak kiemelkedő képességű labdarúgói a skótoknak, de a saját játékukat kell játszaniuk és mindenképp győzni akarnak.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG 2–0
Köln: Skócia–Svájc 1–1
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik