Szerhij Rebrov: Miért kéne bocsánatot kérnünk?

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• München
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 19:06
null
Rebrov átérzi a felelősséget, hogy egy egész nemzetet kell képviselniük az Eb-n (Fotó: Koncz Márton)
Az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, Szerhij Rebrov a románok elleni vereség után elismerte, semmit sem sikerült megvalósítaniuk abból, amit elterveztek, de nem gondolja, hogy emiatt bocsánatot kellene kérniük az ukrán emberektől.

 

Nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Hiába volt tervünk, de a futballban mindig van egy ellenfél is, és most nem tudtuk feltörni – értékelt a románok elleni vereség után az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, a korábban a Ferencvárost is irányító Szerhij Rebrov.A fiúkkal megbeszéltük a történteket az öltözőben, és persze elemeznünk kell még, de természetesen készen állunk a folytatásra.”

Aki ezután arról kapott kérdést, nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kell kérnie az ukrán néptől a vereség után.

„Mi Ukrajnát, az egész országot képviseljük. Az Izland elleni siker után nagyon sok visszajelzést kaptunk az emberektől. Ez nagyon nehéz helyzet, amiben az ország van, és sajnos most nem sikerült azon a szinten játszanunk, mint szerettünk volna. Ezen a mérkőzésen azonban túl kell lépnünk. Mi egy egész országot, egy erős nemzetet képviselünk, de amit a pályán tettünk, most nem volt elég a sikerhez. Miért kellene elnézést kérnünk? Megyünk tovább, és a szlovákok elleni mérkőzésen próbálunk javítani” – hangsúlyozta Rebrov.

A szakvezetőt arról is kérdezték, meglepte-e a román válogatott teljesítménye.

A románok mindent jól csináltak az első perctől kezdve. Kontrákra, indításokra rendezkedtek be. Az első gól önbizalmat adott nekik, de az eddig sem volt kérdés számomra, hogy tudnak futballozni, és ezt bizonyították is” – válaszolta.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT
ROMÁNIA–UKRAJNA 3–0 (1–0)
München, Allianz Aréna, 61 591 néző. Vezette: Glenn Nyberg (Mahbod Beigi, Andreas Söderqvist) – svédek
ROMÁNIA: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin (Rus, 75.) – Man (Hagi, 62.), R. Marin, Stanciu (Racovitan, 87.), F. Coman (Mihaila, 62.) – Dragus (Puscas, 75.). Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu
UKRAJNA: Lunyin – Konoplja (Timcsuk, 72.), Zabarnij, Matvijenko, Zincsenko – Sztepanenko (Brazsko, 62.), Saparenko (Jaremcsuk, 62.) – Cihankov (Jarmolenko, 62.), Szudakov (Malinovszkij, 83.), Mudrik – Dovbik. Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Stanciu (29.), R. Marin (53.), Dragus (57.)
Sárga lap: R. Marin (79.), ill. Konoplja (67.)

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
18.00, Frankfurt am Main: Belgium–Szlovákia
JÚNIUS 21., PÉNTEK
15.00, Düsseldorf: Szlovákia–Ukrajna
JÚNIUS 22., SZOMBAT
21.00, Köln: Belgium–Románia
JÚNIUS 26., SZERDA
18.00, Frankfurt am Main: Szlovákia–Románia
18.00, Stuttgart: Ukrajna–Belgium

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik