Döntött az UEFA: Mbappé nem játszhat jelenlegi maszkjában

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 08:08
France Training Session And Press Conference: Group D - UEFA EURO 2024
Mbappé nem viselheti stílusos maszkját a hollandok ellen – már amennyiben pályára lép (Fotó: Getty Images)
Még mindig nem tudni biztosan, hogy az osztrákok elleni Eb-mérkőzésen orrcsonttörést szenvedő Kylian Mbappé pályára léphet-e a franciák Hollandia elleni csoportrangadóján. Amennyiben játszik, akkor maszkot kell cserélnie, a jelenlegi francia színekben pompázó álarca ugyanis nem felel meg az UEFA előírásainak.

Mint ismert, a francia labdarúgó-válogatott első számú csillaga, Kylian Mbappé orrcsonttörést szenvedett csapata első Európa-bajnoki összecsapásán, Ausztria ellen. Most úgy tűnik, hogy a Real Madrid legújabb igazolását egyelőre nem kell műteni, de még így sem lehet biztosan tudni, hogy pályára léphet-e péntek este a Hollandia elleni találkozón.

Mbappé mindenesetre csütörtökön a társaival edzett, és – ahogy az várható volt – egy speciális védőmaszkot viselt. Csakhogy ez a védőfelszerelés nem felel meg az UEFA kritériumainak, amelyek kimondják, hogy a maszknak egyszínűnek kell lennie, és nem tartalmazhat semmilyen utalást a klubcsapat vagy a válogatott színeire, jelképeire. Márpedig Mbappé jelenlegi „maskarája” a francia trikolor színeiben pompázik, így amennyiben pályára kíván lépni a hollandok ellen, ebben a tekintetben kicsit egyszerűbbre kell vennie a figurát...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik