Eb 2024: „Románia és Magyarország a legkívánatosabb” – minket akarnak Szerbiában

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 15:54
null
Szerbiában az őszi két vereség ellenére úgy gondolják, Mitrovicsék számára a magyar válogatott lenne az egyik legkedvezőbb ellenfél a 2. kalapból (Fotó: Árvai Károly)
A szerb sajtóban reggel még a Csukaricski Ferencváros elleni veresége volt az egyik fő téma, majd a szombati Eb-sorsolás is szóba került: a sportal.blic.rs azt fejtegeti, hogy a 2. kalapból Románia és Magyarország lehet a két legkívánatosabb ellenfél Szerbia számára...

 

 

Mint ismeretes, a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását szombaton, 18 órától tartják Hamburgban. A magyar válogatott a 2. kalapból várja a sorsolást, így akár összekerülhet a selejtezők során kétszer is legyőzött szerbekkel. Szerbiában a két vereség ellenére is örülnének a magyar nemzeti együttesnek...

„Ha könnyebb csoportot keresünk, akkor a kulcs a második és a harmadik kalapban rejlik. Az első kalapban csak oroszlánok vannak, bár talán Belgium tűnik most a legkevésbé erősnek – kezdi fejtegetését az Eb-sorsolással kapcsolatban a sportal.blic.rs.A torna első számú favoritjait, Franciaországot és Angliát mindenképp el kellene kerülni, majd közvetlenül utánuk Portugáliát és Spanyolországot is, de itt hasonló erősségű csapatok vannak, igazából a második és a harmadik kalappal kapcsolatban lehetnek vágyaink.”

A szerb sportportál meg is nevezi a leginkább kívánt ellenfeleket, illetve meg is indokolja választását, mindegyik lehetséges ellenfélre kitérve.

„A második kalapból Románia és Magyarország a legkívánatosabb ellenfél, függetlenül attól, hogy a magyaroktól kétszer is vereséget szenvedett a selejtező során Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány együttese. A kettő közül bármelyik szomszédunk jobb lenne, mint például Törökország, amely a Németországban élő török diaszpóra miatt szinte társrendezőnek tekinthető. Albánia a futballon kívüli események miatt nemkívánatos ellenfél, Ausztria pedig nagyon egységes, jó csapatnak tűnik. A második kalapból talán Dánia a legerősebb ellenfél, bár már nem tűnik annyira erősnek, mint a legutóbbi Eb-n. Az igazi bingó azonban Románia lenne.”

A harmadik kalapból a hollandokat és a horvátokat kerülnék el leginkább a fejtegetés készítői és megjegyzik, ahhoz, hogy jó esélye legyen Szerbia néven először Európa legjobb 16 csapata közé kerülnie válogatottjuknak (amely 2000 után szerepelhet ismét Eb-n), mindenképpen szükségük lesz szerencsére is a szombati sorsolásnál.

A 2024-ES EB SORSOLÁSI KALAPJAI
1. kalap:
Németország (házigazda), Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia
2. kalap: Magyarország, Törökország, Románia, Dánia, Albánia, Ausztria
3. kalap: Hollandia, Skócia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország
4. kalap: Olaszország, Szerbia, Svájc és a pótselejtezőről kijutó 3 válogatott

Szombaton 18 órától rendezik Hamburgban a sorsolást, melyet a Nemzeti Sport Online élő tudósításában is nyomon követhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik