nemzetisport.hu 2021.06.21 10:38 Frissítve: 2021.06.21 16:22

Kezdőrúgást látni kell; ellenfélre fogadunk – szurkolói babonáink

A szotyit csak a kezdő sípszó után lehet felbontani, nem szabad fogadni arra a csapatra, amelyiknek szurkolunk – ilyen és ehhez hasonló babonákra esküsznek a szurkolók, akiket a Nemzeti Sport Online-on és Facebook-oldalán kérdeztünk a mérkőzések előtti/alatti szokásaikról.

 

Talán nincs olyan drukker, akinek ne lenne valamilyen babonája, amivel úgy érzi, hogy befolyásolhatja a mérkőzések alakulását. A Nemzeti Sport Online Facebook-oldalán igazán különleges szokásokról írtak olvasóink.

Egyikük elárulta, hogy sosem tartja a kezében a távirányítót miközben meccset néz, aminek nyilván praktikus okai is vannak, egy esetleges rossz fejleménynél sem landol a képernyő közepében a szabályozó egység...

 

JÁTÉKRA FEL!
Borsodi Szitu, amikor bejön a babona! Keresd a 6 limitált csomagolású Borsodit, amikkel még nyerhetsz is! És még az is lehet, hogy ezzel vonzod be a csapatod győzelmét. Szurkolj, pattints egy Borsodit és nyerj akár egy Opel Crosslandet!
www.borsodijatek.hu

Egyik olvasónk szokása, hogy leveszi a hangot, amikor kedvenc együttese tizenegyest rúg. De van, akinek nem a némítás, hanem éppen az ellenkezője a titkos fegyvere

„Amikor veszélyes támadást vezet az ellenfél, akkor hangosan azt mondom: nem lehet gól” – írta Viktor, aki szerint száz százalékban működik ez a ráolvasás, csak arra kell figyelni, hogy meccsenként nem szabad túl sokszor alkalmazni ezt a trükköt.

A mérkőzés kezdése néha misztikus pontnak számít a rajongók körében, ami természetesen megkíván egy-egy-egy bevett szokást. „A kezdőrúgást látni kell, utána lehet csak kimenni a konyhába” – árulta el Róbert.

Akadt olyan szurkoló is, aki addig nem kezdi el a meccs kötelező kellékének számító szotyi ropogtatását, amíg nem hallja meg a kezdést jelző sípszót.

 

Tamás nevű olvasónk pedig  kényesen ügyel az öltözködésre azokon a napokon, amikor kedvencei pályára lépnek. Ilyen esetekben csak szeretett csapata mezében vagy melegítőjében hagyja el a lakást.

A sportfogadás kéz a kézben jár a labdarúgással, a babonák itt szintén megkerülhetetlenek. Az egyik hozzászóló jól bevált receptje, hogy nem fogad arra a gárdára, akinek szurkol. Sőt, arra is volt példa, hogy szándékosan az ellenfélre fogadott, mivel tapasztalatai alapján mindig elmegy a fogadása.

 

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).