SZ. R. 2021.07.01 14:35 Frissítve: 2021.07.01 15:23

Eb 2020: Egy válogatott és két topligás csapat is megkeresett – Marco Rossi

Marco Rossi a calciomercato.com-nak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy szerinte ki a magyar válogatott legfontosabb játékosa, hogyan érintette a csapatot Szoboszlai Dominik hiánya és hogy mire számíthatnak a szurkolók a jövőben.

Marco Rossi szerint Szalai Ádám a válogatott egyik legfontosabb játékosa (Fotó: Török Attila)

 

„Büszke vagyok arra, hogy jól szerepeltünk az Európa-bajnokságon. Mielőtt kifutottunk a pályára, nem gondoltam, hogy továbbjuthatunk, azonban amikor Németország egyenlített, majd ismét megszereztük a vezetést, úgy éreztem, hogy megcsinálhatjuk" – kezdte gondolatait a szakember. Hozzátette, hogy amikor visszatértek Magyarországra, akkor senki sem üdvözölte őket, de érezni lehetett, hogy a szurkolók büszkék a csapatra. Arra is reagált, hogy megnövekedett a népszerűsége a médiában, amit múló dolognak tart.

A calciomercato.com emellett azt is megkérdezte tőle, hogy tartotta-e a kapcsolatot a torna alatt Roberto Mancinivel, akivel korábban együtt játszott a Sampdoriában. „Írt az Európa-bajnokság kezdete előtt, hogy sok sikert kívánjon."

Marco Rossi később aztán a jövőjéről is beszélt, elmondta, hogy kapott már több ajánlatot is, azonban nem szeretne távozni Magyarországról. „Egy válogatott és két topligás csapat is megkeresett. A nemzeti csapat ajánlata ráadásul pénzügyi szempontból nagyon jó volt. Ennek ellenére én a magyar válogatott szövetségi kapitánya szeretnék maradni, és megpróbálni kijutni a 2022-es katari világbajnokságra. Ez az álmunk Cosimo Inguscióval, akivel már kilenc éve dolgozom együtt."

A lap Szoboszlai Dominik hiányáról is kérdezte a trénert, aki elmondta, nagyon mélyen érintette a csapatot a futballista hiánya, de Kalmár Zsolt személyében is fontos láncszem esett ki a keretből. „Szoboszlai Dominik a csapat legtehetségesebb játékosa. Hozzá kell tennem, hogy mellette Kalmár Zsoltra sem számíthattunk, így a középpályán fontos döntéseket kellett meghoznunk, amelyek mindhárom mérkőzést nagyban befolyásolták. Akik azonban megkapták a lehetőséget, keményen dolgoztak." 

Hozzátette, Szalai Ádám rendkívül fontos a válogatottnak, hiszen olyan vezetői képességekkel rendelkezik, amilyenekkel más nem, valamint taktikai szempontból is fontos, ha felívelésekkel kell játszani.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy Franciaország végső győzelmére tippelt a torna kezdete előtt, de most úgy gondolja, hogy egy meglepetéscsapat nyeri majd a tornát. Elmondta azt is, ha Olaszország legyőzi Belgiumot, akkor hazája válogatottja lesz az egyik nagy esélyese az Eb-nek.

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).