Visszatér az F1-be a legendás fekete-arany és a Lotus Renault

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 10:58
null
A leendő Renault az új festéssel (Fotó: Renault F1)
Címkék
A Renault Formula–1-es istálló hivatalos honlapján bejelentette, hogy a 2011-es szezonban Lotus Renault GP néven fog indulni. A csapat új színe – hasonlóan a legendás, JPS-szponzorációs Lotus-évekhez – a fekete-arany lesz.

 

A Genii Capital és a Group Lotus Plc. hivatalosan bejelentette a Lotus Renault GP Formula–1-es istálló megalakulását, amely a Renault F1 utódja lesz a száguldó cirkuszban.

A malajziai Proton tulajdonában levő Group Lotus 2017-ig szóló megállapodást kötött a Renault-val.

„Nagyon örülünk, hogy nyilvánosan is bejelenthetjük az együttműködést, azt, hogy 2011-ben Lotus Renault GP néven fogunk indulni. Nagyon izgalmas korszak indul ezzel, és a csapat nagyszerű munkájának elismerése, hogy ilyen erős partner és szponzorok érkeznek” – futotta le az ilyenkor szokásos hivatalos tiszteletkört Gerard Lopez, a Renault F1 első embere.

Az autók festésében visszatér a John Player Special-Lotusok legendásnak méltán nevezhető (és gyönyörű) fekete-arany színe.

A 2010-es szezonban újonc istálló, a Lotus Racing – Team Lotus néven – 2011-re is marad, tehát két egymástól független Renault-motoros Lotus-csapat is indul a következő idényben. (Az istálló vezetőinek reakciójáról itt olvashatnak.)

A Lotus Racing 2010-ben a Proton engedélyével használhatta a nevet, de ezt az engedélyt szeptemberben visszavonták. Tony Fernandes csapatvezető ennek ellenére szintén Lotusként indítja csapatát 2011-ben, közben pedig már perben áll a Protonnal. Két Renault-motoros Lotus-csapat a rajtrácson 2011-ben – ez azért érdekes lesz. Főleg, hogy mindkét csapat a fekete-arany színre szavazott.

Na, ez az IGAZI Lotus-Renault: Ayrton Senna 1985-ben (Fotó: Action Images)
Na, ez az IGAZI Lotus-Renault: Ayrton Senna 1985-ben (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik