Formula-1: a Lotus vezetősége nem tart az átalakuló Renault-tól

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 16:41
Címkék
A 2010-ben Lotus néven induló Formula–1-es istálló vezetői bejelentették: nem hátrálnak meg azután, hogy a malajziai Proton vállalat tulajdonában lévő Lotus Cars tulajdonrészt vásárolt a Renault-istállóban, amelyet Lotus Renault néven indítana el a 2011-es sorozatban.

A Renault-val 2011-re motorszállítási szerződést kötő Lotus Racing az eredeti, 1994-ben megszűnt Lotus-istálló névhasználati jogának felvásárlása után Team Lotus néven nevezett a következő szezonra, így előfordulhat, hogy jövőre két gárda autóit is Lotus-Renault-nak hívnak majd.

„A szurkolóink biztosítottak támogatásukról, és ezúttal is jelezzük nekik, hogy mi vagyunk az igazi Team Lotus, amely Norfolkban, az eredeti csapat otthonában építi meg autóit, és törekszik a Formula–1-es dicsőségre" – írta twitterbejegyzésében Mike Gascoyne, a Team Lotus technikai igazgatója, akihez hasonlóan Tony Fernandes csapatfőnök is üzent szerdán.

A malajziai üzletember szerint a korábban a Ferrarinál és a Red Bullnál is dolgozó Dany Bahar, a Lotus Cars igazgatója csak rosszul jöhet ki a történetből.

„Bahar tett nekünk egy szívességet. Sohasem voltam ennyire biztos a Team Lotus jövőjében, annak ellenére sem, hogy el akarják lopni az arany-fekete ötletünket" – írta Fernandes arra utalva, hogy csapata hetekkel ezelőtt bejelentette: a zöld-sárga festést arany-feketére cseréli, és a Lotus Cars, valamint a Renault egyesülése után megjelentetett képeken is arany-feketében mutatták az autót.

Fernandes tavaly a Lotus név használatához kérte a Proton formális beleegyezését, amit meg is kapott. Azonban Bahar saját csapatot akar, gyors sikerrel, ezért állt össze a Renault-val. Csakhogy Colin Chapman, a Lotus alapítója mindig is külön kezelte a Formula–1-es istállót az utcai autós részlegtől, ami a Team Lotus számára lehet kecsegtető.

Az ügy még hónapokig elhúzódhat, az sem elhanyagolható kérdés, hogy engedélyezik-e az átalakuló Renault-istálló névváltoztatását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik