H. L. 2020.05.22 20:41 Frissítve: 2020.05.22 22:03

F1: veszélyben a Brit Nagydíj; két magyar verseny lehet – sajtóhír

A brit kormány által bejelentett szigorú karanténszabály veszélybe sodorta a Brit Nagydíj megrendezését, így az esemény időpontja a tervezettnél is tovább csúszhat. A Motorsport értesülései szerint ebben az esetben az idénynyitó Osztrák GP után a Formula–1 mezőnye Magyarország felé veheti az irányt, ahol két versenyt rendezhetnek meg.

Az idénynyitó osztrák versenyek után két magyar futam következhet (Fotó: AFP)

 

Bár a Brit Nagydíj szervezői és a Liberty Media megállapodott, hogy két versenyt is rendeznek, a brit kormány által pénteken bejelentett beutazással kapcsolatos szigorú szabályok – miszerint az Egyesült Királyság területére belépőknek június 8-tól 14 napos karanténba kell vonulniuk – veszélybe sodorták a futam megtartását.

A sorozat vezetői korábban kijelentették, hogy ellehetetlenül a Grand Prix lebonyolítása, ha marad a karanténszabály, a Sky Sports értesülései szerint azonban továbbra sem kizárt, hogy az illetések különleges megoldásokat kínálnak az olyan sportágaknak, mint a Formula–1. A silverstone-i pálya ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle is bízik abban, hogy nem lehetetlenül el a Brit Nagydíj lebonyolítása, igaz, elismerte, hogy nem könnyű a helyzet.

„Nagyon bonyolult elindítani ezt a sorozatot, hiszen egy globális bajnokságról beszélünk, amelyet logisztikailag nehéz leszervezni. A Formula–1-nek ezért tudni kell, hogy bejöhet és kimehet a központjából, amikor elindul a világ körül. Biztos vagyok benne, hogy a kormány tisztában az iparág fontosságával, és nagyon optimista vagyok afelől, hogy lesz megoldás" – nyilatkozta a Sky Sports F1 megkeresésére.

Nagy-Britanniában az értesülések szerint július 26-án és augusztus 2-án rendeznék meg a futamokat, ám a Motorsport úgy tudja, Magyarország veheti át a szigetország helyét, ha mégsem lesz megoldás a kötelező karanténra. Így a július 5-i, majd július 12-i osztrák eseményeket két hungaroringi verseny követhetné, méghozzá július 19-én és egy héttel később, július 26-án. Pringle szerint a Brit GP ebben az esetben sem kerülne veszélybe, hiszen akár szeptemberben is tarthatnak futamot.

Nem tudok még pontos dátumokat. Minden attól függ, hogy egyáltalán elindul-e a bajnokság. Mi nagyon rugalmasak vagyunk, szükség esetén augusztus végére, vagy akár szeptemberre is eltolhatjuk az időpontot" – tette hozzá.

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.

2020.12.24 22:53:38

F1 TÓTH ANITA

Hazánk egyetlen Formula–1-es pilótája háromgyerekes apaként már óvatosabban nyomja a gázpedált.