F1: Verstappen 2028-ig hosszabbított a Red Bull-lal – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 11:44
null
Max Verstappen nem megy sehová, marad a Red Bullnál (Fotó: Getty Images)
A Formula–1-es Red Bull-istálló hivatalosan is bejelentette, hogy regnáló egyéni világbajnok pilótája, Max Verstappen 2028-ig meghosszabbította szerződését a csapattal.

 

A 24 esztendős, friss világbajnok pilóta új szerződése tehát 2028-ig, 31 éves koráig szól a Red Bul-lal. Egyelőre meg nem erősített információk, sajtóhírek szerint a megállapodás évi 50 millió eurót jelent majd számára, így a szerződés hosszát is nézve ez a sportág történetének legnagyobb kontraktusa.

Itt fontos megemlíteni, hogy Red Bull a közelmúltban hatalmas pénzügyi támogatást kapott új szponzorától, az Oracle-től: öt évre szóló, 500 millió dollár értékű szerződést kötöttek – jelenleg ez az egyik legjövedelmezőbb szponzori egyezség a Formula–1-ben.

„Nagyon élvezem, hogy a Red Bull-csapat részese lehetek, könnyű döntés volt elkötelezni magam, egészen 2028-ig. Imádom ezt a csapatot, az előző évad pedig egyszerűen elképesztő volt. Mióta megjöttem, 2016 óta az volt a célunk, hogy bajnoki címet nyerjünk, ez végül sikerült. Most az a terv, hogy meg is tartsuk ezt az elsőséget”– idézte a Red Bull hivatalos Twitter-oldala Verstappent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik