F1: Bottas rajtbüntetéssel kezdi az amerikai futamot is

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 19:40
null
Valteri Bottas rajtbüntetést kapott az amerikai versenyre (Fotó: Getty Images)
Az Amerikai Nagydíj első szabadedzése közben jelentették be a Mercedesnél, hogy kicseréltél a belső égésű motort Valtteri Bottas autójában, így a finn versenyző öt hellyel hátrébbról kezdi meg a versenyt, mint ahol a szombati időmérőn végez.

 

A szabályok szerint egy-egy pilóta idényenként három belső égésű motort használhat, minden további elem beépítése rajtbüntetéssel jár. Valtteri Bottasnál először Olaszországban cserélték motort, illetve más erőforráselemeket, aminek következtében csak a rajtrács végéről kezdhette meg a monzai futamot. Később Szocsiban is hasonló hátrányból indult.

Az Amerikai Nagydíjat sem úszta meg rajtbüntetés nélkül Bottas, akit azonban a rossz hír nem fektetett két vállra, sőt, a szabadedzésen végül épp a finn versenyző bizonyult a leggyorsabbnak.

Korábban az Aston Martin jelentette be, hogy szintén pluszhajtásláncot, továbbá turbófeltöltőt és MGU-H-t építenek be Sebastian Vettel autójába, aki így csak a mezőny végéről vághat neki az austini futamnak. Pénteken az is biztossá vált, hogy ugyanez vár George Russellre, akinek a Williamsében ugyanezeket az elemet cserélték ki.


FORMULA–1
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NAGYDÍJA, AUSTIN

22.00: 2. szabadedzés (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik