F1: Sokkal közelebb vagyunk a Mercedeshez – Marko

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 11:02
null
A Red Bull megizzaszthatja a Mercedest az idén? (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko továbbra is a Mercedest tartja a favoritnak, de úgy érzi, sokkal közelebb kerültek a címvédőhöz.

 

A Red Bull bevallása szerint fennállása egyik legjobb tesztidényét tudhatja maga mögött, Max Verstappen révén a legjobb időket összesítő lista élén végzett, s nagyobb probléma nélkül tudta teljesíteni a programját, miközben a teljesen újratervezett Honda-erőforrás megbízhatóan, míg az RB16B az elődjénél sokkal kiegyensúlyozottabban futott.

Míg a „vörös bikák” viszonylag nyugodtan készülhetnek a március 28-i hétvégén megrendezendő bahreini idénynyitóra, fő riválisára, a Mercedesre rengeteg munka vár, miután a V6-os hibrid érában a mostani teszt során találta magát szemben a legtöbb problémával, s a csapatok közül ő teljesítette a legkevesebb kilométert is a három nap során. A W12-es hátsó része ezen felül idegesnek is tűnt, s a versenyzők sokat küszködtek, amit jól mutatott, Lewis Hamilton többször is hibázott, megforgott és egyszer kavicságyban is ragadt.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko bár valóban úgy érzi, hogy az „ezüstnyilaknak" vannak gondjai, továbbra is őket tartja a fő esélyesnek.

Az autónk sokkal következetesebben viselkedik. Olyan kocsit szerettünk volna, amely valamennyi pályán gyors – jelentette ki, majd kitért a riválisra is. – A Mercedes valóban idegesnek tűnt, és egyértelmű, hogy vannak bizonyos gondjai, de az a csapat, amely az elmúlt hét évben kivétel nélkül bajnokságot nyert, gyorsan meg tud oldani egy ilyen problémát. Ugyanakkor úgy érezzük, sokkal közelebb vagyunk a Mercedeshez, még ha továbbra is ő számít a favoritnak" – tette hozzá, s rámutatott, meggyőződése szerint a német gárda az ellenfelekhez képest több üzemanyaggal körözött Szahírban.

Az, hogy nem igazán igazodtak a többi alakulathoz az üzemanyag-terhelés tekintetében, nagy magabiztosságról árulkodik. Úgy hisszük, még sok van bennük. Mögöttük azonban nagy lesz a tülekedés. A McLaren talán kicsit kiemelkedik, de nincs még a mi szintünkön. A középmezőny azonban sokkal szorosabbnak tűnik" – összegzett az osztrák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik