F1: Sebastian Vettel az Aston Martinnál folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.09.10. 09:17
null
Zöldre cseréli a pirosat (Fotó: AFP)
Alig fél nappal azt követően, hogy Sergio Pérez bejelentette, hét év után jövőre elhagyja a Racing Point Formula–1-es istállót, a jövőre már Aston Martin néven szereplő csapat máris közölte, a 2021-es szezonban Sebastian Vettel versenyez majd náluk.

A Formula–1-ben hosszú ideje terjedő pletyka végére került pont csütörtök reggel, amikor a jövő évben már Aston Martin néven szereplő Racing Point bejelentette, hogy a következő idényre szerződtette a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

„Sebastian már bizonyított, hiszen négyszeres világbajnok, és győztes mentalitása egyezik az Aston Martinéval. Érkezése mindenkit felvillanyoz a csapatnál. Szombat és vasárnap délután Sebastian a világ egyik legjobbja és nem tudok nála alkalmasabb személyt elképzelni arra a feladatra, hogy bevezesse a csapatot a rá váró új korszakba” – idézi Ottmar Szafnauert a Racing Point hivatalos oldalán megjelent közleménye, amelyben természetesen a német versenyző is szót kap.

SZAVAZÁS

Mire megy Sebastian Vettel az Aston Martinnál?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Rendkívül örülök, hogy végre megoszthatom a jövőmmel kapcsolatban azt az izgalmas hírt, hogy jövőre az Aston Martin versenyzője lehetek. Ez számomra egy új kaland kezdete egy igazán legendás autógyártóval. Lawrence Stroll energiája és elkötelezettsége a sportág felé motiváló, és biztosan hiszem, hogy valami egészen különlegeset építhetünk fel együtt jövőre” – mondta a közlemény szerint Sebastian Vettel.

Noha a Racing Point hivatalos közleményében nem tesz említést arról, hogy hány évre szerződtették a Vettelt, az istálló hivatalos Twitter-fiókjánál azzal a kísérőszöveggel osztották meg a német érkezéséről szóló közleményt, hogy „a négyszeres bajnok csatlakozik a csapathoz 2021-re és azon túl”.

A 33 éves német 2007-ben az Amerikai Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben még a BMW Sauberben – Robert Kubicát helyettesítve rögtön pontot szerzett – majd az azévi Magyar Nagydíjtól már a Toro Rossónál versenyzett, amellyel 2008-ban megnyerte az Olasz Nagydíjat. A következő idénytől a Red Bull versenyzőjeként szerepelt, s 2010-től zsinórban négyszer szerzett világbajnoki címet az osztrák istállóval. Vettel 2015-től a Ferrari versenyzője, amellyel nem sikerült az újabb vb-címet begyűjteni, de az olaszoknál töltött hat idénye alatt így is nyert 14 versenyt. Karrierje során eddig 53 futamgyőzelmet szerzett, 120 alkalommal állhatott a dobogóra, és 57 alkalommal lett első az időmérőkön.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik