F1: Räikkönen elért az út végéhez – Martin Brundle

Vágólapra másolva!
2018.06.14. 07:27
A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen jó formában indította a Formula–1 2018-as szezonját, az elmúlt futamokon azonban a teljesítménye újra visszaesett, Kanadában csaknem 30 másodpercet kapott csapattársától, aki mellesleg 53 ponttal gyűjtött többet az eddigi hét nagydíj során. Több hozzáértő, köztük Martin Brundle is, úgy véli, itt az ideje, hogy a finn pilóta az idény végén szögre akassza a sisakját.

Räikkönen ideje lejárt a Formula–1-ben? (Fotó: AFP)
Räikkönen ideje lejárt a Formula–1-ben? (Fotó: AFP)
Räikkönen ideje lejárt a Formula–1-ben? (Fotó: AFP)

 

49. KANADAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Verstappen 1:13.302
2. szabadedzés:1. Verstappen 1:12.198
SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Verstappen 1:11.599
időmérő edzés:1. Vettel 1:10.766
VASÁRNAP
Verseny: 1. Vettel, 2. Bottas, 3. Verstappen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 24.,16.10:Francia Nagydíj
Július 1., 15.10:Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10:Brit Nagydíj

Kimi Räikkönen még a 2001-es Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben, azóta 280 nagydíjon vett részt, 17 pole pozíciót szerzett, 45-ször érte el a versenyen futott leggyorsabb kört, 94 alkalommal állt fel a dobogóra, 20-szor intette le elsőként a kockás zászló, és egyszer volt világbajnok. Legutóbbi sikeréhez azonban egészen a 2013-as melbourne-i hétvégéig kell visszanyúlni, miközben csupán 10-szer(!) végzett Sebastian Vettel előtt a csapattársként eltöltött éveik alatt, amikor mindketten célba értek az adott GP-n.

A finn szerződése az idei szezon végén lejár, és a Sky Sports kommentátora, Martin Brundle úgy véli, Räikkönen elért az út végéhez.

„A Ferrarinak aggódnia kellene Kimi miatt. Jól tudom, hogy ő az egyik legkedveltebb versenyző, azonban egy újabb, időmérőn elkövetett hiba után csaknem harminc másodpercet kapott a csapattársától vasárnap. Mégis, mit fognak tenni?” – tette fel a kérdést, majd határozott választ adott.

„Szerintem Räikkönen elért az út végéhez. Néha még vannak felvillanásai, amikor előjön az igazi sebessége, azonban már nem képes folyamatosan hozni a korábbi tempóját. Emiatt nem tud igazán jó hátvédje sem lenni Sebastiannak” – jelentette ki, és a Ferrari szellemiségét is szóba hozta.

„A Ferrarinak nagyon fontos, hogy megnyerje a konstruktőri bajnokságot. Márpedig ahhoz, hogy ez sikerüljön a Red Bull és a Mercedes ellen, Ricciardóra vagy Leclerc-re lenne szüksége Vettel mellett, már a következő szezontól. Ezt neki is el kell fogadnia” – utalt arra, hogy a német pilóta nagyon jó kapcsolatot ápol finn márkatársával, akit mindenképpen a maranellói gárda színeiben akar látni az elkövetkezendő idényekben is.

Az olasz istálló jelenleg a második pozíciót foglalja el a csapatok versenyében, lemaradása 17 pont a listavezető Mercedes mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik