F1: Nem várok semmi különlegeset Vetteltől – Lance Stroll

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 10:55
null
Stroll a teljesítményével hallgattatná el a kritikusait (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin kanadai versenyzője, Lance Stroll nem vár megváltást a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel érkezésétől, és tudja, csakis a pályán nyújtott teljesítményével hallgattathatja el a kritikusait.

 

Mint ismert, Sergio Péreznek az érvényes szerződése ellenére távoznia kellett az év végén az akkor még Racing Point néven futó Aston Martintól, hogy helyet biztosítson a Ferraritól elküldött Sebastian Vettelnek. Mielőtt a Red Bull leszerződtette volna a mexikóit, sokáig úgy tűnt, a pilóta akár ki is szorulhat a mezőnyből, aminek okán sok kritikai érte a csapatot és különösen Lance Strollt.

A közvélemény ugyanis úgy gondolta, a kanadai csakis azért tarthatta meg a helyét, mert ő az alakulatot tulajdonló Lawrence Stroll fia, hiszen a pályán elért eredmények alapján Pérez jobban megérdemelte volna az ülést. A kanadai azonban nem érzi úgy, hogy bármi rosszat tett volna, és a teljesítményével kívánja elhallgattatni a kritikusait.

Egyáltalán nem érzem azt, hogy elvettem volna bárki helyét. Egyetlen mód van arra, hogy elhallgattassam a kritikusaimat: jó teljesítményt kell nyújtanom a pályán. A kritikák sosem hatottak negatívan rám, vagy arra, ahogyan a munkámat végzem" – jelentette ki az AutoHebdónak adott nyilatkozatában.

Míg a csapatfőnök, Otmar Szafnauer nagy reményeket fűz Vettel érkezéséhez, és úgy érzi, hogy a négyszeres világbajnok a lehető legjobbat fogja kihozni Strollból, a kanadai egyáltalán nincs elragadtatva.

Nagyon tapasztalt, és tudja, mire van szüksége egy csapatnak ahhoz, hogy sikeres legyen. Ugyanakkor személy szerint nem várok semmi különlegeset tőle" – adott határozott választ.

„Attól, hogy most több erőforrás áll a rendelkezésünkre, és Aston Martin lett az istálló neve, nem változik meg a csapat DNS-e. Nem válunk hirtelen topcsapattá. Az egy dolog, hogy megvan, amire szükségünk lehet, viszont az, hogy mindezt miként tudjuk kihasználni, már más kérdés."

Az akkor még Racing Point néven futó istálló a negyedik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot 2020-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik