H. L. 2021.01.22 10:55 Frissítve: 2021.01.22 12:32

F1: Nem várok semmi különlegeset Vetteltől – Lance Stroll

A Formula–1-es Aston Martin kanadai versenyzője, Lance Stroll nem vár megváltást a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel érkezésétől, és tudja, csakis a pályán nyújtott teljesítményével hallgattathatja el a kritikusait.

Stroll a teljesítményével hallgattatná el a kritikusait (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Sergio Péreznek az érvényes szerződése ellenére távoznia kellett az év végén az akkor még Racing Point néven futó Aston Martintól, hogy helyet biztosítson a Ferraritól elküldött Sebastian Vettelnek. Mielőtt a Red Bull leszerződtette volna a mexikóit, sokáig úgy tűnt, a pilóta akár ki is szorulhat a mezőnyből, aminek okán sok kritikai érte a csapatot és különösen Lance Strollt.

A közvélemény ugyanis úgy gondolta, a kanadai csakis azért tarthatta meg a helyét, mert ő az alakulatot tulajdonló Lawrence Stroll fia, hiszen a pályán elért eredmények alapján Pérez jobban megérdemelte volna az ülést. A kanadai azonban nem érzi úgy, hogy bármi rosszat tett volna, és a teljesítményével kívánja elhallgattatni a kritikusait.

Egyáltalán nem érzem azt, hogy elvettem volna bárki helyét. Egyetlen mód van arra, hogy elhallgattassam a kritikusaimat: jó teljesítményt kell nyújtanom a pályán. A kritikák sosem hatottak negatívan rám, vagy arra, ahogyan a munkámat végzem" – jelentette ki az AutoHebdónak adott nyilatkozatában.

Míg a csapatfőnök, Otmar Szafnauer nagy reményeket fűz Vettel érkezéséhez, és úgy érzi, hogy a négyszeres világbajnok a lehető legjobbat fogja kihozni Strollból, a kanadai egyáltalán nincs elragadtatva.

Nagyon tapasztalt, és tudja, mire van szüksége egy csapatnak ahhoz, hogy sikeres legyen. Ugyanakkor személy szerint nem várok semmi különlegeset tőle" – adott határozott választ.

„Attól, hogy most több erőforrás áll a rendelkezésünkre, és Aston Martin lett az istálló neve, nem változik meg a csapat DNS-e. Nem válunk hirtelen topcsapattá. Az egy dolog, hogy megvan, amire szükségünk lehet, viszont az, hogy mindezt miként tudjuk kihasználni, már más kérdés."

Az akkor még Racing Point néven futó istálló a negyedik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot 2020-ban.

2021.02.24 13:17:16

F1 ZSOLDOS BARNA

Vajon miért rekedtek meg az alábbi F1-es versenyzők mindössze egy futamgyőzelemnél?

2021.01.26 17:04:18

F1 H. Á.

A vb állása, bemutatók, tesztidőpontok, versenynaptár, büntetőpontok, a világbajnokok listája.

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.