F1: nagy eseményen búcsúztatta el Räikkönent az Alfa Romeo – videó

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 12:44
Bár a 2021-es idényből még hátravan két forduló, a szezon utolsó szabad hétvégéjén nagy ünneplést rendeztek az Alfa Romeo svájci gyárában a hamarosan visszavonuló Kimi Räikkönen tiszteletére.

Mint ismert, Kimi Räikkönen az idény végén befejezi Formula–1-es pályafutását, ráadásul most már mindössze két versenye van hátra a királykategóriában. Ennek okán csapatánál, az Alfa Romeónál nagy búcsúztatást rendeztek a 2007-es világbajnoknak – erre az istálló svájci központjában került sor.Mint ismert, Kimi Räikkönen az idény végén befejezi Formula–1-es pályafutását, ráadásul most már mindössze két versenye van hátra a királykategóriában. Ennek okán csapatánál, az Alfa Romeónál nagy búcsúztatást rendeztek a 2007-es világbajnoknak – erre az istálló svájci központjában került sor.

Az eseményen természetesen ott volt Räikkönen felesége és a gyerekei is, akik a kollégák alkotta sorok között érkeztek meg a búcsúztatásra. Erről az Alfa Romeo posztolt egy videót a közösségi médiában.


„Mindenkinek köszönöm az emlékezetes estét. Mindenkinek köszönöm az együtt töltött éveket. Köszönöm a kemény munkátokat, az emlékeket. Jó emberek vagytok. Üdvözlettel, Kimi – írta később Räikkönen az Instgramon.

A finn klasszis 347 futamon indult eddig pályafutása során az F1-ben, ezek közül 21-et nyert meg, 103-szor állt a dobogóra, 2007-ben ráadásul elhódíthatta a világbajnoki címet a Ferrari versenyzőjeként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik