F1: Mindent megteszünk, hogy megbánja a Red Bull – Renault

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 19:06
null
A Renault-nak még jól is jöhet, hogy szakítottak a Red Bull-lal (Fotó: AFP)
A Red Bull kedden döntött a hosszú hónapok óta húzódó motorkérdésben, ennek értelmében tizenegy év után otthagyja a Renault-t és a következő F1-es szezontól a Honda erőforrását használja. A francia gárda ügyvezetője, Cyril Abiteboul reméli, az osztrák csapatnak lesz oka megbánni a váltást.

 

A Toro Rosso után a Red Bull is úgy határozott, hogy Honda-erőforrásra vált. A „vörös bikák" a következő két idényre kötelezték el magukat a japán motorgyártóval, amely tavaly még a McLarennek szállított hajtóegységeket. A wokingi gárda azonban a sikertelen együttműködés után 2018-ra a Renault-ra váltott, amely így összesen három alakulatot szolgál ki idén.

A Red Bull elválása viszont azt is jelenti, hogy a későbbiekben a franciák jóval nagyobb energiát tudnak fektetni a gyári csapatukba, illetve a motor fejlesztésére is, s ezzel azt szeretnék majd elérni az osztrákoknál, hogy bánják meg a szakítást.

„Mindent megteszünk, hogy megbánja a Red Bull a döntését. Ezt úgy értem, hogy a lehető legjobbunkat nyújtjuk a pályán a saját csapatunkkal, a saját színeink alatt – jelentette ki határozottan Cyril Abiteboul, majd az is elmagyarázta, miként valósulhat ez meg.

„Már alig várom, hogy lássuk az elérhető teljesítménynövekedést, különösen a „C" specifikációjú motor kapcsán, amelyet az idény későbbi szakaszában fogunk bevetni. Jelen pillanatban nincs okunk arra, hogy a Red Bull ne kapja meg ezt a fejlesztést, bár még mindig nem erősítettük meg a motorelosztási terv részleteit. Remélem, megbánásra késztetjük őket."

Abiteboul ezt követően azt is elmondta, egyáltalán nem lepődött meg a „vörös bikák" lépésén.

„Őszintén, nem leptek meg. Ne felejtsük el, ez csak egy megerősítés volt. Tavaly Szingapúrban bejelentettünk egy eléggé átfogó megállapodást a Red Bull-csoporttal és a McLarennel. Ez arról szólt, hogy a Toro Rossóval 2017, míg a Red Bull-lal 2018 végéig tart az egyezségünk, még ha utóbbi homályosabb is volt ebben a kérdéskörben " – fedte fel a francia szakember.

„Aztán a dolgok más irányt vettek, amikor ajánlatot kértek tőlünk, hiszen nem tudták, merre tovább. Viszont a bejelentés csak megerősítette azt, ami előzetesen is a levegőben lógott. Ez sokkal inkább volt stratégiai és üzleti döntés a részükről, mintsem technikai vagy sportszakmai."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik