F1: megvan, melyik csapatnál versenyez Piastri 2023-ban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 16:40
null
Nem sikerült az Alpine-nak „megtartania" Oscar Piastrit (Fotó: DPPI)
Érvényesnek ítélte a Formula–1-es szerződésekkel foglalkozó testület Oscar Piastri McLarennel kötött megállapodását, így minden akadály elhárult az elől, hogy az ausztrál versenyző legyen Lando Norris csapattársa a 2023-as idényben. A McLarennél a döntés után nem sokkal be is jelentették Piastri érkezését.

 

Nagy mozgolódást indított el a pilótapiacon Fernando Alonso, miután egy nappal a Magyar Nagydíjat követően felfedte, hogy 2023-tól az Aston Martin versenyzője lesz. Nem sokkal ezután jelenlegi alakulata, az Alpine bejelentette, hogy Alonso helyett Oscar Piastri lesz Esteban Ocon csapattársa a következő idényben.

Csakhogy a Formula–1-es debütálása készülő versenyző nem sokkal később cáfolta a francia istálló bejelentését, majd elindultak a pletykák, melyek szerint a (Daniel Ricciardót lecserélni kívánó) McLarennek sikerült „magához csábítania” Piastrit. Ezzel az a helyzet alakult ki, hogy az ausztrált egyszerre két gárda szerette volna a következő szezonra.

Piastri ráadásul a nyár elején már alá is írta szerződését a patinás brit istállóval, azonban az Alpine nem akart lemondani utánpótlásprogramjának tagjáról, s végül egy független, kimondottan az F1-es szerződésekkel foglalkozó bizottságnak kellett döntést hoznia Piastri jövője ügyében.

A bizottság átvizsgálta a benyújtott dokumentumokat, majd hétfőn meghallgatta az Alpine és a McLaren képviselőit. Nem sokkal a zandvoorti második szabadedzés kezdete előtt végül utóbbinál bejelentették, hogy minden akadály elhárult, így Piastri lesz Lando Norris csapattársa 2023-ban – ezzel pont került az ügy végére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik