F1: Hamiltonnál betelt a pohár az őt kritizáló expilóták miatt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 15:57
null
Lewis Hamilton beszélt a visszavonulása utáni időkről is (Fotó: AFP)
Már hetekkel ezelőtt kemény szavakkal illette Lewis Hamilton azokat a versenyzőket, akik régen visszavonultak, de továbbra is az olykor sokakat megbotránkoztató véleményükkel hívják fel magukra a figyelmet. A hétszeres világbajnok nemrégiben elárulta, csakis egy módon nyilatkozna az aktuális pilótákról akkor, amikor ő már nem lesz a mezőny tagja.

 

Az utóbbi hónapokban több nagyobb botrány is kirobbant a királykategóriában, mert egyesek nem éppen a megfelelő szóhasználattal adtak hangot a véleményüknek. Lewis Hamilton – akivel kapcsolatos nyilatkozatáért még a háromszoros világbajnokot, Nelson Piquet-t is kitiltották az F1-es paddockból – egy ideje azt hangoztatja, hogy a médiának meg kellene válogatnia, kinek a véleményét osztja meg a rajongókkal.

„Az elmúlt néhány hétben nem telt el úgy nap, hogy nem kritizált vagy próbált lejáratni engem valaki, aki évtizedek óta jelen sincs igazán a sportágunkban – nyilatkozta a hétszeres világbajnok még a silverstone-i versenyhétvégén. – Az F1-es médiának nem szabadna platformot adnia ezeknek a személyeknek. Mindig próbáltam tisztelettudó lenni, de miért engedünk nekik teret ennyire? Nem haladnak a korral, és nem akarnak ezen változtatni.”

Hamiltonnal nemrégiben korábbi csapattársa, Heikki Kovalainen készített interjút, és ismét szóba kerültek a kritikusok. A Mercedes versenyzője továbbá elárulta, hogy egyáltalán nem fordít hátat a sportágnak, ha egy nap visszavonul, ám ő nem szeretne olyan lenni, mint a véleményükhöz túlzottan ragaszkodó elődjei.

„Mindig kötődni fogok ehhez a sportághoz, és nézem majd a versenyeket – mondta Hamilton. – Viszont én olyan személy szeretnék lenni, aki minden versenyzőhöz pozitívan áll hozzá, akár jót vagy rosszat tett, hiszen tudom, milyen nehéz a karrierünk elején. Tisztában vagyok azzal, milyen, amikor jól alakult egy nap, ahogyan azzal is, mennyire negatívak tudnak lenni az emberek velünk kapcsolatban. Én semmiképp sem szeretnék egyike lenni azoknak a versenyzőknek, akik ilyet tesznek, hiszen van tapasztalatom velük kapcsolatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik