F1: Hamilton hosszabbított a Mercedesszel – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.08. 12:11
null
Lewis Hamilton hosszabbított, 2021-ben is a Mercedes versenyzője lesz (Fotó: AFP)
A Mercedes a hivatalos oldalán ismertette, hogy egyezségre jutott a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal, aki meghosszabbította a szerződését. Az „ezüstnyilak" így sorozatban az ötödik F1-es idényüknek vágnak neki a Hamilton, Valtteri Bottas párossal.

 

Először a koronavírus-járvány miatt elcsúsztatott idényrajt, aztán a bajnoki küzdelem és a címek bebiztosítása, majd Lewis Hamilton pozitív koronavírustesztje tolta el a tárgyalásokat. Bár az idén a hetedik vb-címét megnyerő brit elhintette a visszavonulás lehetőségét is a november eleji Emilia Romagna-i Nagydíjat követő sajtótájékoztatón, ezután leginkább az jelentette a fő kérdést, mikor jelenthetik be a felek a hosszabbítást.

Ugyanis a csapatfőnök, Toto Wolff és Hamilton is többször elmondta, egyelőre a Mercedesszel képzelik el a jövőt, s utóbbi az idényzáró Abu-dzabi GP után meg is erősítette, hogy tervei szerint 2021-ben is folytatja, hiszen úgy érzi, van még mit elérnie a gárdával a pályán és azon kívül is.

December közepén aztán az „ezüstnyilak" bejelentették, hogy Toto Wolff további három évig tölti be a csapatfőnöki posztot, és ezzel egy időben ellátja az ügyvezető igazgatói feladatokat is, ami előre jelezte Hamilton hosszabbítását, hiszen a brit többször kifejezte, mennyire fontos számára az osztrák jelenléte az istállónál.

A várt bejelentés akkor elmaradt, és a hétszeres világbajnok érvényes szerződés nélkül lépett át az újévbe. Ahogyan telt az idő, úgy jelent meg egyre több találgatás arról, vajon mi állhat a halogatás hátterében. Egyes információk szerint a szerződés időtartama, míg mások szerint a brit fizetési igénye jelentette a problémát, a felek azonban többször is cáfolták, hogy ellentét alakult volna ki közöttük.

A szerződéshosszabbítást február 8-án jelentették be. A közlemény szerint Hamilton a 2021-es idényre hosszabbította meg a szerződését a Mercedesszel.

„Izgatottan készülök a kilencedik idényemre a Mercedesszel. A csapatunk hihetetlen dolgokat ért el, és szeretnénk még további sikereket elérni együtt, miközben a pályán és azon kívül is a fejlődés a célunk. Továbbra is határozott célom, hogy folytassam azt az utat, amelyet a motorsport sokszínűbbé tételéért kezdtünk meg, és nagyon hálás vagyok, hogy a Mercedes ilyen támogató ebben az ügyben. Büszkén mondhatom, hogy az idén egy alapítvány létrehozásával egy újabb lépést teszünk meg, melynek célja a sport befogadóbbá és sokszínűbbé tétele. Inspirál mindaz, amit együtt elérhetünk, és már alig várom, hogy márciusban visszatérhessek a pályára" – nyilatkozta az idén a nyolcadik címére készülő brit.


A 2021-ES RAJTLISTA
RajtszámNév (nemzetiség)
Csapat
Motor
44
Lewis HAMILTON (brit)
Mercedes Mercedes
77 Valtteri BOTTAS (finn) Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari
Ferrari
16
Charles LECLERC (monacói)
Ferrari
Ferrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
11
Sergio PÉREZ (mexikói)
Red Bull Honda
5
Sebastian VETTEL (német) Aston MartinMercedes
18
Lance STROLL (kanadai)Aston Martin
Mercedes
63
George RUSSELL (brit) Williams Mercedes
6 Nicholas LATIFI (kanadai) Williams Mercedes
14
Fernando ALONSO (spanyol)
Alpine
Renault
31
Esteban OCON (francia)Alpine
Renault
10
Pierre GASLY (francia)
AlphaTauri
Honda
22
CUNODA Juki (japán)AlphaTauri
Honda
9 Nyikita MAZEPIN (orosz)
Haas Ferrari
47
Mick SCHUMACHER (német)
Haas
Ferrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál) McLarenMercedes
4
Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
7
Kimi RÄIKKÖNEN (finn)
Alfa Romeo Ferrari
99
Antonio GIOVINAZZI (olasz) Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik