F1: hamarosan megérkeznek a Williams jelentős fejlesztései

Vágólapra másolva!
2019.05.30. 17:32
null
Claire Williams már látja a fényt az alagút végén (Fotó: AFP)
A Williams továbbra is pont nélkül áll, miközben jelentős a grove-iak lemaradása. A helyettes csapatfőnök, Claire Williams azonban már látja a fényt az alagút végén, hiszen rövidesen frissítések érkeznek az FW42-esre. 

 

Hiába fejezte be mind a hat eddigi versenytGeorge RussellésRobert Kubica,egyikük sem futott a 12. helynél előkelőbb helyen egyetlen kör erejéig sem a futamon, míg rajtuk kívül minden csapat mindkét versenyzője teljesített kört a top 10-en belül. Az egyedüliként pont nélkül álló alakulat így az utolsó helyen szerénykedik a konstruktőri vb-összetettben, míg a kilencedik Alfa Romeo már 13 pontot gyűjtött össze.

„Lehet, hogy lassú a fejlődés, ám mindannyian tudjuk, hogy időbe telik növelni az autó teljesítményét. A gyárban kemény munka folyik, de ennek az eredményét még nem feltétlenül látják az emberek. Az aerodinamikai részlegen dolgozók javulást értek el a szélcsatornában, ésezeket az újításokat az elkövetkező hetekben-hónapokban folyamatosan hozni fogjuk a versenyekre, és jelentős előrelépést várunk tőlük"– jelentette ki Claire Williams, a team helyettes csapatfőnöke.

„Sosem adjuk fel, bárhol is álljunk. Egyszerűen nem ilyen a hozzáállásunk.Nem dobunk el mindent csak azért, mert nem teljesítünk jól.A következő két idényt úgymond egyben nézzük, és a folyamatos fejlődés a cél. Versenyről versenyre haladunk, és ez most is látszik, hiszen csökkentjük a hátrányunkat az előttünk álló csapathoz képest, és remélhetőleg így is fogjuk folytatni"– tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik