F1: BTV vras nduvrg ddwa – közölte Alonso, Ocon válaszolt is rá

Vágólapra másolva!
2021.08.25. 13:11
null
Alonso (balra) és Ocon jól elcsacsogtak egymással... (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine istálló kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso szerda délelőtt egy rejtélyesnek tűnő betűsort osztott meg Twitter-csatornáján, amire csapattársa Esteban Ocon hasonlóan értelmetlen karaktersorral válaszolt, a korábbi F1-es versenyző Danyiil Kvjat meg csak nagyokat pislogó emojikkal felelt. Aztán hamar kiderült, miről is van szó – pontosabban nem derült ki semmi...

„BTV vras nduvrg ddwa. Eno iw giadt gby awa, Q'z xwptbvrg ewqf mn ndlr!!!!” – köszönt be Twitter-csatornáján Fernando Alonso szerda délelőtt, s negyedórával később csapattársa, Esteban Ocon hasonló szellemben válaszolt is.

„I mtb lsu pkmecoyt evpl hdzx sue lpnx yzj'zr enydcagiyv agvatvpg ewln” – írta a francia, majd a spanyol veterán újabb karakterhalmazzal le is zárta a beszélgetést a maga részéről.

„Lpi'a fie, wtb'f wep. Iprc'vp vwg 24 lofga gs wzgs vx ofi!” – erre pedig már Danyiil Kvjat, az F1-ből tavaly év végén távozó orosz versenyző is csak pislogó emojikkal tudott reagálni, ahogy a közösségi oldalon érkező reakciók jelentős része is értetlenségnek adott hangot.

Rövid időn belül elkezdtek aztán a megfejtések is érkezni, a két F1-es versenyző a Vigenére kódolást használta, ami egy egyszerű fajtájú, kulcsszót használó titkosírási módszer, ami a kulcsszó ismerete nélkül nehezen dekódolható, azzal viszont egyszerű a dekódolás.

Visszafejtés után aztán kiderült: Alonso bizony alaposan megtrollkodta Twitter-csatornájának követőit:

„NAGY hírek hamarosan! És hogy húzzak mindenkit, ezt most titkosírással közlöm” – írta Alonso.

„Fogadok, úgyis mindenki kitalálja, hogy mit akarsz bejelenteni” – válaszolta Ocon.

„Meglátjuk, meglátjuk. Adok 24 órát a megfejtésre” – zárta a beszélgetést a spanyol, vagyis titkosítva bejelentette, hogy majd bejelent valamit, amiről valójában nem is árult el semmit.

Hogy mi lehet az amiről most még nem tudunk, arról persze lehet találgatni, csak nem biztos hogy érdemes…


Mindenesetre az biztos, hogy a Formula–1-es világbajnoki sorozat az előttünk álló hétvégén a Belga Nagydíjjal folytatódik Spa-Francorchampsban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik