F1: Bianchi lett volna Räikkönen utódja a Ferrarinál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.20. 13:20
null
Jules Bianchi a Ferrari család tagja volt (Fotó: Reuters, archív)
A hét végén a Hungaroringen folytatódik a Formula–1-es világbajnokság. A Magyar Nagydíj előtti napokban a pénteken elhunyt Jules Bianchira emlékezik a sportág, a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo egy újságban írt arról, milyen szép jövő várt a 25 éves franciára Maranellóban.

A Magyar Nagydíj előtt kettő, utána három szabad hétvégéjük lesz a csapatoknak és pilótáiknak, azaz a nyár közepén a Német Nagydíj kiesése miatt ez az egyetlen verseny hat hét alatt. Az idei F1-es versenyek előtt egyébként is nagyobb a csend, mint a korábbi években megszokhattuk, a nagy várakozások elmaradnak, mindenki tisztában van vele, hogy a Mercedes fog nyerni. Legfeljebb azt lehet találgatni, hogy a Ferrari mennyire kerül közel az „ezüstnyilakhoz”, illetve mostanában az is érdekes, hogy a Ferrari kerül-e a legközelebb a két Mercedeshez.

Ám most ezek a részletkérdések is a háttérbe szorulnak, Jules Bianchi pénteki halála megrázta a sportágat. A csapatok és a pilóták a 25 évesen elhunyt franciára emlékeznek, akitől kedden búcsúznak el a nizzai temetőben.

A szomorú alkalomból Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke elfogadta a milánói La Gazzetta dello Sport felkérését, és írt Bianchiról, akit 2009-ben ő szerződtetett a Ferrari akadémiájára.

„Jules Bianchi egy volt közülünk, a Ferrari család tagja, akit arra választottunk ki, hogy Kimi Räikkönen örökébe lépjen, ha véget ér a finnel az együttműködésünk – írta Montezemolo. – A szuzukai baleset elvette tőlünk ezt a kiváló srácot, aki gyors és illemtudó volt, s elkötelezte magát a Ferrarihoz. Biztos jövője volt nálunk.”

Az 34 futamból álló F1-es karrierjét a Ferrari megbízásából a Marussiánál töltő Bianchi néhány nappal a szuzukai balesete előtt kijelentette, készen áll arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen.

„Emlékszem, alig múlt húszéves, amikor először Maranellóban járt. Velünk tette meg az utolsó lépéseit az F1 felé. Rengeteget foglalkoztunk vele, nem véletlenül került az akadémiai rendszerünkbe, a GP2-es sikerein és Marussiánál mutatott teljesítményén túl a ferraris teszteken is bizonyított, a mérnökeinket lenyűgözte” – írta Montezemolo.

A Magyar Nagydíjra belépők kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik