ZSOLDOS BARNA
2021.07.26 13:28 Frissítve: 2021.07.26 14:36

F1: bemutatták a Magyar Nagydíj Herendi trófeáit

Már javában zajlanak az előkészületek a hétvégi 36. Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen, ahol hétfőn sajtótájékoztató keretében az első háromnak járó Herendi porcelántrófeákat is bemutatták.

A Hungaroringen már zajlik a készülődés
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Földi Imre)

A Formula–1-es csapatok a silverstone-i Brit Nagydíj után azonnal Magyarország felé vették az irányt, és a rendelkezésükre álló szűk egy hét alatt már majdnem be is lakták a Hungaroring paddockját, vagyis a garázs mögötti területet. Bár az utolsó simítások még zajlanak, a hatalmas, minden igényt kielégítő motorhome-ok többsége már áll, és csütörtökre teljes pompájukban ragyognak majd.

Óriási különbség ez az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, amikor az évad második helyszíneként még a teljes bizonytalanság uralta a légkört a Magyar Nagydíjon. Akkor az óvatosság miatt csupán egy fapados konténervárost alakítottak ki a paddockban, ám szerencsére az azóta szerzett tapasztalatok alapján kialakult egy hatékony protokoll, így most már a Hungaroringen is a jól megszokott kényelmet élvezhetik a csapattagok.

De nemcsak a motorhome-ok térnek vissza Mogyoródra, hanem a versenyzők által nagyon kedvelt Herendi porcelántrófeák is. Amikor a nagydíj adott évi főszponzora nem rendelkezik másként, a Hungaroring ragaszkodik a klasszikus díjakhoz, így az idei dobogósok is csodálatos darabokkal gazdagodnak. Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója hétfőn a versenypályán beszélt a kiállított trófeákról:

„Alapos tervezési munka és sok-sok látványterv előzte meg az alkotási folyamatot – ezek alapján döntöttünk a végleges verzióról. A trófeák több, mint hat hónapig készültek, és három szín jelenik meg rajtuk: a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt fejezi ki ebben a nehéz időszakban, és természetesen így kirajzolódnak a magyar nemzeti színek is.”

A vezérigazgató hozzátette, a trófeák értéke nyolc számjegyű összeggel írható le, de nem aggódik, ha például Lewis Hamilton ismét úgy dönt, hogy a magasba dobja, mert a „pénztártól való távozás után” a javítást is szívesen vállalják. Persze reméljük, hogy az eddigiekhez hasonlóan idén is egyben maradnak a gyönyörű darabok, melyek minden pilóta vitrinjében kiemelt helyen állnak.

Gyulay Zsolt a trófeákkal (Fotó: Földi Imre)

A legjobb hír ugyanakkor, hogy dobogós ceremónia során átadott porcelánokat a rajongók is a helyszínen csodálhatják meg, ugyanis a tavalyi zárt kapus esemény után a védettségi igazolvánnyal (illetve külföldiek esetében negatív PCR-teszttel) rendelkezők idén felülhetnek a lelátókra. Bár a napról napra változó vírushelyzet és az azt övező bizonytalanság megnehezítette a jegyeladásokat, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt bizakodó, hogy a hétvégén már szép számú közönség előtt rendezhetik meg az eseményeket:

„Eleinte valóban rosszul álltunk, a 2019-es eladások harminc százalékát értük csupán el, de az elmúlt hetekben ez felkúszott hatvan-hetven százalékra, szóval ahhoz képest, milyen ijesztő volt a helyzet, jól fogunk kinézni. A hollandok már nagyon megindultak, talán az élesedő Max Verstappen, Lewis Hamilton párharc miatt is, de jönnek a rendelések Ausztriából és Németországból is. Eddig hetven-harminc a külföldiek aránya, de bízunk benne, hogy a következő napokban sok magyar is jegyet vásárol majd.”

A Hungaroring tehát felkészült a nézők fogadására, akik remélhetőleg tényleg izgalmas csatát láthatnak majd a világbajnoki címért küzdő pilótáktól. A kérdés már csak az, melyikük kaparintja meg a legértékesebb Herendit.

Az utolsó simítások a pályán is (Fotó: Földi Imre)

 

2022.09.19 19:42:19

F1 nemzetisport.hu

Sebastian Montoya, David Schumacher vagy Giuliano Alesi is édesapja nyomdokaiba léphet.

2022.09.11 10:46:15

F1 nemzetisport.hu

A Ferrari taktikai elképzelése nem volt rossz, ám Leclerc csak második lett a safety car mögött véget érő futamon.

2022.09.10 14:31:11

F1 nemzetisport.hu

A monacói mellől Russell várhatja a rajtot, míg mögüle Norris rugaszkodhat neki vasárnap.

2022.09.10 12:23:42

F1 nemzetisport.hu

A holland 347 ezreddel előzte meg Leclerc-t, míg a harmadik Pérez lemaradása 6 tized volt a 3. edzésen.

2022.09.09 15:21:06

F1 nemzetisport.hu

A leggyorsabbnak Sainz bizonyult, a spanyol 143 ezreddel előzte meg a hollandot, míg Leclerc további 5 századdal maradt el a 2. edzésen.