F1: Alonso decemberben tesztelne a Renault-val

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 15:45
null
Fernando Alonso kívül esik a rutintalan versenyzők halmazán (Fotó: AFP)
A Renault versenyistálló reményei szerint már idén, az Abu-Dzabiban december közepén esedékes idényzárót követő teszten vezetheti autóját a spanyol Fernando Alonso, aki kétéves kihagyást követően tér majd vissza az F1-es világbajnokság mezőnyébe.

A francia csapat – amely jövőre Alpine néven szerepel – kizárta annak lehetőségét, hogy Alonso a szezon hátralévő részében valamelyik futam szabadedzésén kap gyakorlási és ismerkedési lehetőséget, arra viszont szeretne engedélyt kapni a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA), hogy a 39 éves spanyol pilóta a csapatok számára biztosított hivatalos tesztnapon ott legyen a pályán.

Cyril Abiteboul, a Renault csapatvezetője a motorsport.com-nak azt mondta: lonsónak nem arra van szüksége, hogy az ő rutinjával szabadedzésen körözzön, hanem arra, hogy az autóján a szükséges beállításokat megtegyék. Hozzátette: tökéletes alkalom lenne erre a teszt Abu-Dzabiban, de ezzel kapcsolatban még egyeztetniük kell a FIA-val.

A szervezet szabályzata kimondja: jóváhagyás nélkül csak olyan pilótákat választhatnak tesztelésre a csapatok, akik karrierjük során nem vettek részt kettőnél több F1-es futamon. Alonso értelemszerűen az engedélyköteles kategóriába tartozik, mivel neki világbajnoki címből van kettő (2005, 2006), és 311 futamon rajtolt el az F1-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik