F1: a Williams leigazolta a W Series bajnokságát vezető pilótanőt

Vágólapra másolva!
2019.05.20. 15:02
null
Chadwick nyerte a W Series első versenyét a Hockenheimringen (Fotó: AFP)
Susie Wolff után ismét női fejlesztőversenyzőt szerződtetett a Williams. Az idén indult W Seriesben jelenleg a bajnoki összetett élén álló Jamie Chadwick egyben a fiatal pilótákat támogató programjukhoz is csatlakozik, és főként a szimulátoros munkában segíti a grove-i F1-es istállót.

 

Legutóbb 2012-ben szerződtetett női versenyzőt fejlesztőpilótának a Williams – Susie Wolff végül 2014-ben és 2015-ben is autóba ülhetett két-két pénteki szabadedzésen, és máig az utolsó női pilóta, aki részt vehetett Formula–1-es versenyhétvégén. Bár a frissen szerződtetett Jamie Chadwicknél ilyen jellegű munkáról még nem esett szó, annyi biztos, hogy a Williams tesztpilótája, Nicholas Latifi mellett ő is szimulátorban gyűjtött adatokkal segíti az istálló munkáját.

Chadwick már a juniorévei alatt is nagy sikereket ért el – 2015-ben megnyerte a bajnoki címet a brit GT4-sorozatban, 2018-ban pedig ő lett az első női versenyző, aki futamot tudott nyerni a brit Formula–3-ban. A 21 éves hölgy a W Seriesben is jól kezdett, ugyanis rajt-cél győzelmet aratott az első viadalon Hockenheimben, a második, zolderi versenyen pedig a pole pozícióból indulva a második helyen ért célba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik