F1: a tervezettnél jóval később készülhet el teljesen Schumacherék autója

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 15:43
null
A tervezettnél többet kell várni a Haas első beindítására (Fotó: AFP)
Elképzelhető, hogy csak márciusban tudja először beindítani a 2021-es autóját a Haas, ugyanis a Nagy-Britanniában érvényben lévő járványügyi szabályok miatt nem éppen egyszerű a motorszállítójuk, a Ferrari mérnökeinek az istálló gyárába utazniuk és installálniuk az új erőforrást.

 

F1-es szereplése során idén először a Haas az angliai gyárában szereli össze az új autóját. A négykerekűnek természetesen fontos része lesz a motor, amit bár további alkatrészekkel együtt a Ferraritól már el is küldtek a partnercsapatnak, a Nagy-Britanniában érvényben lévő járványügyi szabályok miatt az olaszok mérnökei nem tudják működésbe hozni – legalábbis a következő napokban biztosan nem.

Jelenleg ugyanis mindenkire, aki Angliába utazik – leszámítva a versenyzőket –, kéthetes karantén vár. Ahhoz viszont, hogy a Ferrari erőforrása először felbőgjön a Haas autójában, mindenképp szükség van a maranellóiak szakembereire, ám hiába utaznak ők a lehető leghamarabb a Haas Banburyben található gyárához, az Angliába történő belépésüket követően előbb teljesíteniük kell a karantént.

Ezen szabályok miatt egyébként Günther Steiner csapatfőnök sem járt már jó ideje a csapata központjában, és könnyen lehet, hogy a Haas beindítására a téli kollektív tesztig kell várni. Erre március 12. és 14. között kerül sor Bahreinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik