nemzetisport.hu 2017.05.24 11:43 Frissítve: 2017.05.24 11:43

F1: A Renault szerint a Red Bullnál ismét félrebeszéltek

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója szeretné, ha kevesebb figyelmet kapnának a Renault fejlesztései, és cáfolta a Red Bull nyilatkozatát a továbbfejlesztett erőforrásukat illetően. A francia szakember emellett kissé oda is szúrt az osztrák istállónak.

Abiteboul szerint nem jó a jelenlegi helyzet, amikor mindenki hatalmas és gyors előrelépést vár a Renault-tól, hiszen a fejlődés sokszor nem szembetűnő. A francia szakember emellett a lemaradásuk fő okára is rávilágított.

„Őszintén szeretném, ha kevesebbet foglalkoznának az emberek a fejlesztéseinkkel, hiszen a motorunk minden egyes hétvégén javul – szögezte le Abiteboul. – Korábban azt is elmondtuk, hogy a megbízhatóság a legfőbb problémánk, ami kihat a teljesítményünkre és az előrelépési lehetőségeinkre."

Az előzetes ígéretek szerint a Renault a Kanadai Nagydíjra készül el a továbbfejlesztett erőforrásaival, legalábbis a Red Bullnál ezt nyilatkozták a szezon kezdetén. Abiteboul azonban ezt cáfolta, és megjegyezte, nem először fordul elő, hogy az osztrák istálló téves dolgokat állít motorszállítójáról.

„Nem egyértelmű a helyzetünk, de az nyilvánvaló, hogy még nem értünk fel a Mercedes szintjére – világított rá a francia ügyvezető igazgató. – Monacóban erősebbek lehetünk, ahogy majd akkor is, amikor bemutatjuk az erőforrásunk harmadik változatát. A Red Bull viszont, ahogy általában, most is rossz tájékoztatást adott. Annyit azonban garantálhatok, hogy versenyről versenyre fejlődhetünk a szoftver, a hardver, valamint az üzemanyag és a kenőanyag terén is a partnereink révén."

Abiteboul elmondta, hogy bár a szezon végére nagyon közel kerülhetnek a Mercedeshez, mégsem számít arra, hogy ebben az évben a német gyártót átugorva ők válnak a legerősebb motorgyártóvá.

„Az, hogy teljesen ledolgozzuk a hátrányunkat, idén nem következik be. Ez jövőre történhet meg, de mint korábban elmondtam, akkora előrelépésre azért idén is számítunk, amivel nagyon közel kerülhetünk a riválisainkhoz. Konkrét terveink vannak a jövő évi erőforrásunkat illetően, amelyekhez az szükséges, hogy a mostani szezon végére ledolgozzuk a hátrányunkat."

2021.07.31 08:35:16

F1 ZSOLDOS BARNA

A Formula–1 történetében elsőként érte el a 100 futamgyőzelmet a hétszeres világbajnok.

2021.09.26 13:34:36

F1 H. L.

Norris hiába vezetett szinte végig, az utolsó percekben leszakadó eső a címvédő kezére játszott, aki pályafutása 100. sikerét aratta.

2021.09.25 11:29:39

F1 B. Ö. B.

Hamilton kétszer is eltalálta a falat a Q3 végén • Russell a 3. helyről rajtolhat az Orosz GP-n.

2021.09.25 09:48:42

F1 B. Ö. B.

Ahogyan arra számítani lehetett, igencsak közbeszólt az időjárás az Orosz GP szombati programjába.

2021.09.24 12:58:24

F1 H. L.

A finn 44 ezreddel előzte meg Hamiltont, míg a harmadik helyen az utolsó pillanatokban a falat is eltaláló Gasly zárt.