nemzetisport.hu 2018.11.20 11:39 Frissítve: 2018.11.20 11:40

F1: a korábbi versenyző szerint Ricciardo van olyan jó, mint Hamilton

Bár idei eredményei nem feltétlenül ezt tükrözik, David Coulthard a mezőny egyik legjobb versenyzőjének tartja Daniel Ricciardót. A korábbi Formula–1-es pilóta szerint továbbá az, hogy az ausztrál a Renault-nál folytatja a pályafutását, jó döntésnek bizonyulhat.

Coulthard (jobbra) nagyra tartja Ricciardót (Fotó: AFP)

 

Egy futammal az idény vége előtt Daniel Ricciardo 158 pontjával a világbajnoki pontvadászat 6. helyén áll, ez viszont már nem is változhat a szezonzárón a maximálisan megszerezhető pontokat tekintve. A Red Bull versenyzője előtt csapattársa, Max Verstappen neve szerepel az összetettben, a fiatal holland előnye 76 egység Ricciardóhoz képest.

A kicsinek nem éppen nevezhető hátrányhoz természetesen az is hozzájárult, hogy Ricciardo idén nyolcszor esett ki versenyen – legtöbbször technikai hiba miatt. A korábbi Red Bull-pilóta, David Coulthard szerint emiatt nem is szabad megítélni az ausztrál teljesítményét, akit egyébként a mezőny egyik legjobb versenyzőjének tart.

„Ha egy filmet készítesz, a sikerhez vezető kulcsot a megfelelő színészek kiválasztása jelenti a különböző szerepekre – mondta a tizenháromszoros futamgyőztes skót. – Itt van például Lewis Hamiltont szupersztárként, Max Verstappen a kemény vezetési stílusával, valamint Sebastian Vettel a német győzelmi mentalitásával. Ricciardo is ezen a listán szerepel. Az, hogy Fernando Alonso egy nem éppen versenyképes autóval nem jutott vezető szerephez az utóbbi években, rossz a sportág számára, de kétségtelenül jót jelent Daniel számára a Renault-nál.”

Ricciardo ugyanis a szezon végén elhagyja a Red Bullt, 2019-ben pedig már a Renault gyári alakulatának versenyzőjeként szerepel az F1-ben. A csapatváltásról Coulthard pozitívan vélekedik.

„Egy igazi gyári csapatról van szó jelentős befektetésekkel. Erre Daniel szerződtetése a bizonyíték, hiszen ez nem egy alku volt” – indokolta a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó azt, miért tartja nagyra az ausztrált.

2021.07.27 10:43:38

F1 K. D.

2021.07.18 15:33:47

F1 H. L.

A címvédő még az első körben ütközött össze Verstappennel, amit követően a versenyt piros zászlóval is megszakították Silverstone-ban.

2021.07.17 14:36:18

F1 B. Ö. B.

Hamiltonnak a gyengébb rajtja miatt le kellett mondani a pole pozícióról Silverstone-ban.

2021.07.17 11:37:12

F1 B. Ö. B.

Hamilton a nyolcadik, Bottas a kilencedik pozícióban zárta a sprintkvalifikáció előtti tréninget.