F1: a Haas összejátszik a Ferrarival? A riválisok vizsgálatot kérnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 14:53
Sokakat meglepett a Haas-Ferrari téli teszteken és a szezonnyitón mutatott teljesítménye. A Ferrarival való összejátszástól tartva kért vizsgálatot több istálló is a Formula–1 legfiatalabb alakulata ellen.

Már a téli tesztek alapján számítani lehetett arra, hogy nagy dobásra készül idén a Haas-Ferrari, és a bokszutcában elkövetett hibák ellenére is jelezték Melbourne-ben: középmezőnybéli riválisainak igencsak számolniuk kell vele.nagy dobásra készül idén a Haas-Ferrari, és a bokszutcában elkövetett hibák ellenére is jelezték Melbourne-ben: középmezőnybéli riválisainak igencsak számolniuk kell vele.

Ezek a riválisok viszont kezdenek kételkedni a hirtelen előrelépés szabályosságában és sportszerűségében, ezért a McLaren és a Force India is az amerikai istálló működésének közelebbi vizsgálatát sürgeti, főként kapcsolatát motorszállítójával és partnerével, a Ferrarival.

A maranellóiak ugyanis nemcsak erőforrással és egyéb alkatrészekkel látják el a Haast, de például azt is lehetővé teszik a számára, hogy használja a szélcsatornájukat. Viszont a Formula–1 szabályai szigorúan tiltják, hogy a partnercsapatok összejátszanak és információval lássák el egymást.

Otmar Szafnauernek, a Force India ügyvezetőjének csak egy ötlete van arra, mi állhat a hatalmas fejlődés mögött.

„Nem értem, hogy csinálják, ez egyszerűen varázslatos – mondta a szakember. – Ilyenre korábban nem volt példa az F1-ben. Nem tudom, hogy történhet meg az, hogy egy csapat, amely néhány éve van jelen a sportágban és alig rendelkezik forrással, ilyen autót épít. Ez talán varázslat? Ha igen, akkor én is kérem azt a varázspálcát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik