Nem dughatjuk homokba a fejünket – Wolff Horner felmentése után

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 18:39
Christian Horner elfelejtené a Red Bull-vizsgálatot, de a rivális istállók főnökei még nem engednék el a gyeplőt (Fotó: AFP)
Bár Christian Horner megkönnyebbülve beszélt Bahreinben arról, hogy az illetlen viselkedés gyanúja miatt ellene indított belső eljárás végén a Red Bull tisztázta minden vád alól, a rivális csapatok vezetőinek nem tetszik, hogy ezt az ügyet csapaton belül oldhatta meg a világbajnok istálló.

 

„Örülök, hogy véget ért ez a hercehurca, de nem szabad többet mondanom a történtekről. Azért vagyok itt Bahreinben, hogy a csapattal az év első futamán dolgozzunk, és elkezdjük az idényt, amelynek végén remélhetőleg mindkét világbajnoki címünket megvédjük. Semmi többet sem mondhatok most, csak azt, hogy lezárult az ügy” – mondta Horner a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy a csapaton belüli egység erősebb, mint valaha.

Reméli, mielőbb továbblépnek az emberek a történteken, de a rivális csapatfőnököknek nem tetszik, hogy a Red Bull szűkszavú közleményt adott ki a történtekről, miután a holland De Telegraaf olyan információkat szerzett, miszerint Horner hosszasan zaklatta a csapat egyik hölgy tagját. A Red Bull belső vizsgálatának több mint 150 oldalas jegyzőkönyvét az FIA és a Formula–1 vezetősége sem kapta meg, és nincs is tervben, hogy megosztják velük.

„Olvastam a Red Bull közleményét, elég egyszerű – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Nem igazán engedik, hogy a függöny mögé tekintsünk. A hírek arról szóltak, hogy van egy hölgy a Red Bullnál, aki jelentést tett, azt kivizsgálták, és szerdán jött egy közlemény, miszerint minden oké. A Formula–1 világszerte követett sportág, egy ilyen kényes témát nem hagyhatunk annyiban, az sem világos, mi a sport vezetőinek álláspontja. Ez a megfelelő morális hozzáállás azok után, hogy az elmúlt hetekben miféle találgatások zajlottak? Nem dughatjuk homokba a fejünket, mert az később súlyosan visszaüthet.”

Zak Brown, a McLaren igazgatója hasonlóan vélekedik.

„A Formula–1 vezetőinek felelőssége arról gondoskodni, hogy minden csapatban mindenki úgy dolgozhasson, ahogy az napjainkban elvárható. Egy ilyen ügyet nem oldhat meg egy istálló a saját hatáskörén belül. Az FIA és az F1 feladata, hogy egy ilyen fontos és kényes esetet alaposan átvizsgáljon, és olyan döntést hozzon, amely meghatározza az egész sportág számára, hogy mi a követendő irány” – fogalmazott Brown.

Közben egyre inkább úgy tűnik, hogy valaki le akarja járatni Hornert, csütörtökön ugyanis több F1-es szereplő is kapott névtelen levelet, amelyben néhány, állítólag Horner által a munkatársnőjének küldött tartalom szerepelt. A csütörtöki üzenet részleteit egyelőre senki sem árulta el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik