F1: A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion – Frankl

Vágólapra másolva!
2023.09.22. 11:26
null
A Hungaroring régóta, megszakítás nélkül ad otthon F1-es versenynek (Fotó: Twitter/F1)
Frankl András sportújságíró és korábbi sportkommentátor szerint a mogyoródi Formula–1-es pálya a tervezett felújítás után „ugyanolyan tökéletes lesz, mint például az új budapesti atlétikai stadion.”

 

A szakíró a Nemzeti Sporthíradónak adott interjúban kijelentette, hogy ha Bernie Ecclestone, az F1-es világbajnoki sorozat korábbi jogtulajdonosa nem szerette volna annyira Magyarországot, akkor már rég nem lenne Magyar Nagydíj.

„Igazából három-négy évvel ezelőtt hajszál híján lemondtak a magyar pályáról, de valahogy csak sikerült meggyőzni őket, most pedig egy-két éven belül szebb és jobb lesz a létesítmény és akkor valóban 2032-ig rendezhetünk F1-es futamot, ami nagyon jó hír, mert ma már nagyon kevés pálya van a Formula–1-ben, ami ennyire régóta megszakítás nélkül otthont ad versenyeknek” – jelentette ki Frankl András.

Kiemelte, hogy a mogyoródi létesítményben található gokartpálya „nagy siker a külföldi fiatalok között”, és mivel a Hungaroring területi elhelyezkedése kiváló, a környező, valamint a többi közép-kelet-európai országból is sokan utaznak el Magyarországra egy F1-es hétvégére.

„Tárgyalnak már a MotoGP-futamokról is, amivel kapcsolatban nagyon pozitív a hozzáállás, számomra pedig nem kétséges, hogy annak a sorozatnak is kiváló házigazdája lenne a Hungaroring. Én egyébként örülnék egy rockkoncertnek, mert a ringnek alapvetően is jó a hangulata, hát még milyen lenne egy nagyszabású koncerten” – jelentette ki.

Frankl András úgy fogalmazott, „most, hogy elkezdünk igazi pénzt költeni a pályára, meggyőződése, hogy a Hungaroring „remekül fog futni 2032-ig.

„Azt, hogy mondjuk tíz év múlva mennyire lesznek lelkesek az emberek az autósport iránt, nem tudjuk. A környezetvédő mozgalmak tevékenysége az egyik oka annak, hogy Németországból és Franciaországból például eltűnt az F1, de hogy a manapság tiktokozó fiatalok felnőttként majd akarnak-e autóversenyekre járni, azt jelenleg lehetetlen megmondani” – vélekedett Frankl.

Július 22-én jelentették be, hogy a 2032-es idényig biztosan az F1-es versenynaptár egyik helyszíne marad a Hungaroring, miután ötéves szerződéshosszabbítást írtak alá a felek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik