Helmut Marko: Meg fogom tanítani Verstappennek, hogy értékelje a herendit

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.26. 15:36
null
Verstappen a törött trófeával (Fotó: Földi Imre)
A Red Bull vezetőit sem hagyta hidegen, hogy a Magyar Nagydíj után Lando Norris egy felelőtlen mozdulattal összetörte Max Verstappen győztes herendi trófeáját, amin mindkét pilóta jót nevetett. Helmut Marko, a csapat tanácsadója elbeszélget a hollanddal.

 

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a Magyar Nagydíj utáni dobogós ünnepléssel kapcsolatban, amely során Lando Norris a pezsgősüvegét közvetlenül a győztes herendi trófea mellé csapta le, így az leesett a pódium felső fokáról, és összetört. A 23 éves brit pilóta és a kárvallott Max Verstappen jót nevetett a történteken, majd a kamerák előtt is elviccelték a témát, ami felbosszantotta a Red Bull motorsport-tanácsadóját, Helmut Markót. Az osztrák vezető az oe24.at kérdésére fejtette ki véleményét:

„A magyarok híresek az értékes porcelánok iránti szeretetükről. Már a mi időnkben is csoda szép tálakat és vázákat adtak át. A trófea másolata a gyárunkba érkezik majd, és meg fogom tanítani Maxnak, hogy értékelje az eredetit, amit helyette megkap. Ez magyar hagyomány, ezt a fiataloknak is meg kell érteniük.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner sem hagyta szó nélkül a történteket, ő az F1 Nation podcastben beszélt arról, hogy a felelőtlen Norrisnak kellene fizetnie a számlát a másolatért:

„Szerintem egyértelműen Lando hibája, hogy a trófea leesett. Nemrég hallottam, hogy nagyjából 60 ezer eurós kárt okozott vele, és az alkotók hat hónapig dolgoztak rajta. Nyilvánvalóan azt mondtam, küldjük neki a számlát, hiszen ő verte le. Kezdem úgy érezni, valamiféle személyeskedés áll a háttérben…”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik