F1: példátlan mértékű átalakítások Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
2021.04.02. 11:10
null
Fontos átalakítások zajlanak az ausztrál F1-es pályán (Fotó: AFP)
Szüntelenül zajlanak az átalakítások Melbourne-ben, hogy majd egy sokkal izgalmasabb pálya fogadhassa a Formula–1 mezőnyét.

 

Az Ausztrál Nagydíjjal kezdődött volna az idei Formula1-es idény, de a koronavírus-járvány miatt el kellett tolni novemberre – így viszont nem várt lehetőség adódott és hozzáfoghattak a pálya átalakításához a szervezők!

Mióta vendégül látja Melbourne a mezőnyt (1996) nem volt példa ekkora módosításokra. Mintegy 7 kanyaron módosítanak kisebb-nagyobb mértékben: az egyes, a hármas, a hatos, a tizenhármas és a tizenötös kanyart kiszélesítik, az utóbbi kettő esetében pedig a kanyar ívét és profilját is megváltoztatják, hogy többféleképpen lehessen azt bevenni, ezzel lehetőséget adva a csatáknak.


Kiveszik a 9 és 10-es kanyart magába foglaló sikánt, melynek helyét így egy szupergyors, elnyújtott jobb kanyar veszi át, ahol ráadásul még egy DRS-zóna kialakítására is van lehetőség.

A 6-os kanyar kiszélesítése ráadásul megnöveli majd annak a szakasznak a sebességét, a mostani 149 km/h-ás minimum tempóról egészen 219 km/h-ig . Emellett pedig ráadásként teljesen újraaszfaltozzák a pályát.


Az átalakításoktól 5 másodperces körönkénti gyorsulást és több előzést várnak a szervezők.

A szervezők kiemelték továbbá: „Ezek a változtatások tökéletes összhangban vannak vannak a 2022-es versenyautók változásaival.”

A 2021-es Ausztrál Nagydíjat november 19-21. között rendezik Melbourne-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik