F1: Grosjean reagált arra, hogy a Haas nem kívánja szponzorálni

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 12:17
null
Romain Grosjean a Haas támogatása nélkül maradt az IndyCarban (Fotó: AFP)
Nem neheztel a Haasra Romain Grosjean, amiért végül nem jött össze a szponzorációs megállapodás. A francia autóversenyző emellett azt is elárulta, hogy mekkora eséllyel láthatjuk őt oválpályán szerepelni az IndyCarban.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, volt rá némi esély, hogy az istállótól és a Formula–1-ből való távozása ellenére sem szakad meg teljesen Romain Grosjean kapcsolata a Haasszal. A pilóta – aki idén az IndyCarban indul – szponzora lehetett volna a korábbi csapata, ám azután, hogy az utolsó F1-es futamán majdnem az életét veszítette, Gene Haas úgy döntött, nem kívánja támogatni Grosjean versenyzését.

A francia elfogadja korábbi főnöke döntését, ám sajnálja, hogy ezzel gyakorlatilag véget ért az évek óta közösen íródó történetük.

„Valóban egyeztettünk a baleset előtt és után is arról, hogy a Haas beszáll szponzorként – emlékezett vissza Grosjean. – Én úgy érzem, nagyszerű történet lett volna abból, hogy az F1-es pályafutásuk eleje óta náluk versenyeztem, majd mikor továbbálltam, magukkal vittem volna őket az IndyCarba. Ők viszont másképp döntöttek. Gondolom, megvolt rá az okuk, és ez végül is az ő döntésük, szóval teljesen megértem.”

Amikor biztossá vált, hogy Grosjean az IndyCarban folytatja a pályafutását, azt is leszögezte, hogy nem vesz részt az idény összes állomásán, ugyanis családi döntés alapján kihagyja az oválpályán rendezendő futamokat. Mostanra viszont egyre nagyobb esélyt lát arra, hogy legalább egy ilyen viadalon mégis kipróbálja magát.

„Még nem igazán beszéltünk erről, de nagy eséllyel hajlok rá. Viszont előbb nézzük meg, hogyan alakul az első néhány verseny, ráérünk utána dönteni” – mondta a 34 éves pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik