F1: az Aston Martin célja négy bajnoki címet szerezni

Vágólapra másolva!
2020.11.19. 10:24
null
A Racing Point idei második dobogóját ünnepelhette Törökországban (Fotó: AFP)
A jövőre Aston Martin néven induló Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer bízik abban, hogy legalább annyi bajnoki címet gyűjthetnek, mint a csapathoz igazoló Sebastian Vettel.

 

Mint ismert, a Ferraritól az idény végén távozó Sebastian Vettel jövőre az Aston Martinnal indul, amely a Racing Pointot alakítja át a gyári csapatává, s egybehangzó sajtóhírek szerint a Mercedesszel megosztva fog biztonsági és orvosi autókat biztosítani a Formula–1 számára. A márka céljai már most nagyok: a csapatfőnök, Otmar Szafnauer bízik abban, hogy legalább annyi vb-címet szerezhetnek, mint a hozzájuk csatlakozó Vettel.

CSATA A KONSTRUKTŐRI 3. HELYÉRT
3.Racing Point*
154
4.McLaren
149
5.Renault
136
6.Ferrari130
*a Racing Pointtól 15 büntetőpont levonva

„Általa tanuljuk majd meg, hogy minden részletben, legyen az akármilyen apró is, ott van az esély a fejlődésre. Reméljük, hogy megtanít majd minket arra, mit kell tennünk, hogy négy bajnoki címet nyerjünk, akárcsak ő" – osztotta meg az ambiciózus terveket, s azt is elárulta, a német januárban csatlakozhat hozzájuk, hiszen az év végéig szerződés köti a Ferrarihoz.

A királykategória történetében eddig mindösszesen hat konstruktőr, a Ferrari (16), a Williams (9), a McLaren (8), a Lotus (7), a Mercedes (7) és a Red Bull (4) volt képes ennyi csapatbajnoki címet elhódítani.

A Racing Point három versennyel a vége előtt a harmadik helyet foglalja el az összetettben, előnye 5 pont a McLaren előtt úgy, hogy a másolós ügye nyomán 15 pontot elveszített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik