F1: Ez a lényeg – a Red Bull-főnök bölcs tanácsa a Haasnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.18. 11:35
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szellemes, egyben rendkívül bölcs tanáccsal látta el Gene Haast, az F1-ben újonc Haas-istálló alapítóját az FIA pénteki sajtótájékoztatóján.

Haas is jelen volt a sajtótájékoztatón, amelyen azt kérdezték a másik öt istálló képviselőjétől, mit tanácsolnak új kollégájuknak?

„Lényeges, hogy szerezz egy nagyon jó ügyvédet” – mondta Horner, arra utalva, hogy az F1-re különösen jellemzőek a jogi, illetve a szabályok betartásáról folyó viták.

„Nyugi, jó ügyvédje van, és nagyon meg is becsüli az ügyvédjét” – kontrázott rá Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke. Mint ismert, a Haas szorosan együttműködik a Ferrarival, ennek köszönhetően sokkal jobb kilátásokkal érkezett az F1-be, mint a sportághoz 2010-ben csatlakozók, amelyek közül csak a Manor maradt meg.

Arrivabene egyébként Toto Wolffhoz (Mercedes) és Éric Boullier-hez (McLaren) hasonlóan azt mondta, Haasnak nem kell tanács, míg a Renault-t képviselő Cyril Abiteboul azt mondta: „Ne próbáljon meg nagyon eltérni az F1-es csapatok által követett iránytól, mert abba sokan belebuktak már. A régi recept a legjobb.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik