F1: a Manorból építhet gyári csapatot a Renault – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 14:45
Egyre több jel utal arra, hogy a Renault 2017-től újra gyári csapattal szerepel a Formula–1-ben. A legújabb fejlemények azt sejtetik, hogy a Manor Marussiát vásárolja fel a francia cég.

Carlos Ghosn, a Renault elnöke a Monacói Nagydíjon beszélt Bernie Ecclestone-nal, s a francia gyár szóvivője nem tagadta, hogy a csapat jövőbeni szerepvállalása volt a téma. A szóvivő azonban nem tisztázta a terveket, elmondta, még minden képlékeny, ugyanúgy lehet a döntés az F1-ből való távozás, mint a saját csapat alapítása. Egy biztos: a 2016-os idény végéig a gyár a Red Bull és a Toro Rosso motorszállítója marad.

A 46. KANADAI NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
16.00–17.30: 1. szabadedzés
20.00–21.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
16.00–17.00: 3. szabadedzés
19.00–20.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.00: a verseny rajtja
Az időpontok magyar idő szerint értendők. Az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.

A következő lépés, amely miatt elindultak a találgatások, hétfőn történt meg, Bob Bell, a Renault korábbi csapatfőnöke, aki legutóbb a Mercedesnél dolgozott, a Manorhoz szerződött. Bell állítólag az elmúlt hetekben a Renault vezetőivel tárgyalt, így vélhetően szerepet kap a gyári csapat felállításában. Ugyanez a helyzet Gianluca Pisanellóval, a Toyota és a Caterham korábbi főmérnökével, aki szintén a Manorhoz szerződött, akárcsak a Toro Rosso főtervezője, Luca Furbatto.

A Manornál állítják, a csapat önállóan dolgozik, a középmezőnyhöz való felzárkózás reményében szerződtette a szakembereket, de sajtóhírek szerint hamarosan Cyril Abiteboul, a Caterham korábbi csapatfőnöke, valamint a négyszeres világbajnok Alain Prost, a francia gyár nagykövete, korábbi F1-es csapatfőnök veszi át az irányítást a Renault-vá alakuló gárdánál, ahol Bell lesz a technikai igazgató.

Egyelőre mindez csak találgatás, de kezd összeállni a kép.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik