F1: Jules Bianchi „mindennap lefut egy maratonit”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 14:38
Jules Bianchi családjának világegyeteme összeomlott fél éve, amikor az F1-es pilóta a Japán Nagydíjon súlyos fejsérüléseket szenvedett. A francia versenyzőt hét héttel a balesetet követően szállították át Nizzába, ahol azóta is kómában fekszik. Bianchi édesapja, Philippe a Nice-Matinnak adott interjút.

„A mi világegyetemünk 2014. október 5-én összeomlott – jelentette ki Philippe Bianchi. –Senki sem tudja megmondani, milyenek Jules kilátásai. felébred? És ha igen, tud normális életet élni? Azt hiszem, egy ilyen baleset sokkolóbb, mint a halál. A fájdalom elmúlhatatlan, mindennapos a kín.”

„Keményen küzd, minden nap. Ugyanolyan harcos, mint a balesete előtt. Mindennap lefut egy maratonit. Orvosi szakzsargonnal szólva stabil az állapota. Minden szerve magától működik, nincs szüksége külső segítségre. Ám egyelőre eszméletlen" – mondta Philippe Bianchi.

„Öten váltjuk egymást az ágya mellett, nap mint nap. Az anyja, a nővére, a fivére, a barátnője és én. Vannak napok, amikor aktív, mocorog az ágyban fekve, és megszorítja a kezünket. Nem tudjuk, hogy ez reflex-e. Fiatal, túlélt egy 93 G-s becsapódást. Amikor Japánba érkeztünk, nem sok esélyt adtak neki az orvosok, azt mondták, egy évig is tarthat, mire átszállítható lesz, erre hét hét múlva átkerült Nizzába, mert magától lélegzett. Az ilyen állapotban nagyon lassan történik változás. Semmit sem tehetünk, csak bízunk benne, hogy felébred a kómából" – mondta Bianchi édesapja.

Philippe Bianchit arról is kérdezték, elmegy-e F1-es futamra az idén.

„Tervezem, hogy ott leszek a monacói Formula E-futamon, de az F1-re még nincs erőm elmenni. Rengeteg támogató üzenetet kapunk az F1-es csapatoktól és pilótáktól, de nem hiszem, hogy képes lennék arra, hogy személyesen is átéljek egy versenyhétvégét" – mondta Bianchi édesapja.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik