F1: Rossz volt a boxból figyelni a többieket - Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.21. 16:45
Sebastian Vettel nem élvezte, hogy a boxból figyelte, megtartja-e a pole pozíciót a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésének hajrájában. Riválisai remek részidőkkel riogatták, de az utolsó szektorban nem tudták felvenni a versenyt korábbi köridejével.

„Nagyon furcsa a boxban állni két perccel az időmérő vége előtt, sokkal rosszabb nézni a többieket, mint kint lenni a pályán, és próbálni még egy gyors kört futni – mondta Vettel. –A szektoridőket figyeltem, és láttam, hogy előbb Mark, majd Nico és Romain is lila részidőt fut. Szerencsére azonban az utolsó szektorban nem voltak jobbak nálam, nagyon megkönnyebbültem. Az autó fenomenális, elégedett vagyok."Vettel. –A szektoridőket figyeltem, és láttam, hogy előbb Mark, majd Nico és Romain is lila részidőt fut. Szerencsére azonban az utolsó szektorban nem voltak jobbak nálam, nagyon megkönnyebbültem. Az autó fenomenális, elégedett vagyok."

Vettel eddig egyszer indult a pole pozícióból Szingapúrban, két éve meg is nyerte a versenyt, hasonlóan kiemelkedő autója volt akkor, mint az idén.

„Ez a verseny testileg és mentálisan is a legnehezebbek közél tartozik,nagyon hosszú egy kör, nem lehet hibázni, hepehupás az aszfalt, mindenki láthatja, mennyire izzadunk, pedig csak néhány kört tettünk meg. A verseny nagyon nehéz lesz, sokat számít, hogy az élről rajtolhatok, mert nehéz előzni, de általában jön a biztonsági autó, erre most is számítanunk kell" – mondta Vettel, aki a Ferrari gyenge időmérős teljesítménye ellenére sem zárja ki, hogy Fernando Alonsóval is csatáznia kell a győzelemért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik