F1: Rosberg kissé bosszús, Grosjean elégedett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.21. 16:54
Nico Rosberg csupán 91 ezreddel kapott ki Sebastian Vetteltől a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, és bár ez is nagy bravúr tőle, a kis különbség miatt nem tudta kiverni fejéből a gondolatot, hogy csak kicsivel kellett volna gyorsabbnak lennie a pole-hoz.

„Nagy pech, hogy nem lett meg a pole, főleg úgy, hogy nagyon szoros volt, és csak egy tized kellett volna hozzá – mondta Rosberg. – Sebastian azonban az egész hétvégén nagyon gyors volt, és a második rajthely semrossz, hiszen elöl vagyok, és nagyon jónak tűnik a versenytempónk."

A harmadik rajtkockát megszerző Romain Grosjean a nehéz pénteki napja után (szinte többet állt az autó a garázsban szerelés miatt a szabadedzéseken, mint amennyit a pályán tudott tölteni), de a jelek szerint sikerült megjavítani a kormányművét. A francia volt az egyetlen a Red Bull pilótái mellett, aki az első szakaszban megkockáztatta, hogy csak a közepesen kemény gumikat használja, és miután továbbjutott, előnyben volt a riválisaival szemben, amit ki is használt.

„Az autó rendben volt, és ha azt nézem, ki hány kört tett meg ezen a hétvégén, nincs okom szégyenkezni. A csapat jó döntést hozott a gumikról, ezen a futamon nagyon fontos, hogy ennyire elölről rajtoljak" – mondta Grosjean.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik