F1: ismét lesz Osztrák Nagydíj, futam 2014 júliusában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.23. 15:00
null
A Red Bull készülhet: Horner csapatfőnök hazai nagydíjon irányíthatja 2014-től az istállót a saját tulajdonú ringen<br /> (Fotó: Reuters, archív)
A Red Bull közleményben jelezte, hogy egyezségre jutott Dietrich Mateschitz és Bernie Ecclestone, megállapodásuk következtében pedig 2014-ben ismét bekerül az Osztrák Nagydíj a Formula–1 versenynaptárába.

A verseny időpontjául 2014. július 6-át jelölték ki – ez persze a későbbi egyeztetések során, a versenynaptár véglegesítéséig még változhat. A futamot a Red Bull tulajdonában levő korábbi A1 Ringen (most Red Bull Ring) rendezik meg. A spielbergi pálya volt az Osztrák Nagydíj legutóbbi helyszíne, F1-es világbajnoki futamot legutóbb 2003-ban rendeztek rajta – ekkor Michael Schumacher győzött, csakúgy, mint 2002-ben, amikor Rubens Barrichellónak csapatutasításra kellett elengednie őt.

Az Osztrák Nagydíjat a legtöbbször eddig a francia Alain Prost nyerte meg (háromszor), a csapatok közül a McLaren a legeredményesebb (hat siker). A GP 1963–64, 1970–87, illetve 1997–2003 között szerepelt a Formula–1-es versenynaptárban.

„Új impulzus ez, amire szükség volt. Mielőtt Didi Mateschitz befektetett volna, a pálya gyakorlatilag haldoklott, semmi sem történt. Ez most projektje megkoronázása, Ausztria kalapot emelhet. Az osztrák F1-rajongók nagyon sok éve vártak erre” – mondta a Laola1-nek Niki Lauda a bejelentés után. A volt Formula–1-es pilóta, Alexander Wurz szerint a pálya visszakerülésének a versenyzők is örülhetnek.

„Mindig is az egyik legtöbb előzést hozó pálya volt, így aztán a mezőny szívesen jött Ausztriába” – mondta az F1-es karrierje során három hazai futamot teljesítő Wurz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik