Vettel meglepődött Schumacher visszatérésén, de le akarja győzni

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2009.07.30. 11:11
Hatalmas meglepetésként érte Sebastian Vettelt, a Red Bull-Renault pilótáját, hogy Felipe Massa helyetteseként visszatér a Formula–1-be hétszeres világbajnok honfitársa, Michael Schumacher.
Michael Schumacher eddigi utolsó futamán a Ferrariban – Vettel le akarja győzni a visszatérő legendát
Fotó: Reuters
Michael Schumacher eddigi utolsó futamán a Ferrariban – Vettel le akarja győzni a visszatérő legendát
Michael Schumacher eddigi utolsó futamán a Ferrariban – Vettel le akarja győzni a visszatérő legendát
Fotó: Reuters
Michael Schumacher eddigi utolsó futamán a Ferrariban – Vettel le akarja győzni a visszatérő legendát

Szavazás

Ön mit vár Michael Schumacher visszatérésétől?

  • Visszajön és megmutatja, ki a király
  • Ennyi felkészülési idővel nem szabad túlzott elvárásokat támasztani vele szemben
  • Ha több futamot kap, jó teljesítményt nyújt
  • Ez már nem neki való...
Írja be az itt látható számot!
„Mindenkit szinte megdöbbentett a hír, hatalmas meglepetés ez. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg drukkernek szerez óriási örömöt, hogy Michael ismét beül a Ferrariba” – nyilatkozta a világbajnoki elsőségre törő fiatal pilóta a Mannheimer Morgennek.

A német bulvárlapok által „bébi-Schuminak” becézett Vettel úgy véli, nem érdemes a Schumacher visszatérése körül várható nagy felhajtásra koncentrálni.

„Magunkra kell figyelnünk, nem pedig Michael visszatérésére. Minden vasárnap párharcokból áll, kimegyünk a pályára, és amikor kialudnak a lámpák, mindenkit le akarunk győzni. Teljesen mindegy, ki az ellenfél, legyen az Schumacher vagy más” – mondta a Red Bull versenyzője.

Willi Weber, Schumacher menedzsere – aki kedden még tagadta, hogy a hétszeres világbajnok visszatérne – úgy véli, a hatalmas várakozás nem segíti a visszatérést.

„Egyszerűen nem tudott nemet mondani a Ferrarinak, pedig óvtam attól, hogy belemenjen. A hatalmas várakozás egyben óriási nyomást is jelent. A szurkolók azt várják, hogy Michael beül a vörös autóba, és győz. Nem biztos, hogy jelen helyzetben ez reális elvárás” – nyilatkozta a menedzser a berlini Tagesspielnek.

Egyetlen dolog tehet keresztbe a visszatérésnek, Schumacher kisebb nyaksérülése, amelyet motorbalesetben szenvedett el.

„Ezzel még lehet probléma, a Ferrari orvosai a vizsgálatok után döntenek, jelenthet-e bármilyen kockázatot a nyaksérülés” – mondta Sabine Kehm, Schumi sajtósa.

VÉLEMÉNYEK A VISSZATÉRÉSRŐL

„Más nem tudta volna megfelelően helyettesíteni ilyen rövid beugrási idővel Felipe Massát, logikus a Ferrari döntése” – Jos Verstappen.

„A legérdekesebb az lesz, mit kezd a szituációval Kimi Räikkönen. Nagy kérdés, ki lesz a gyorsabb kettejük közül. Kiminek össze kell kapnia magát” – Niki Lauda.

„Schumacher visszatérése új Räikkönent hozhat, mert a finn nem viselné el, ha Michael megszégyenítené” – Eddie Jordan.

„Rengeteget kell dolgoznia a szimulátorban, a pályát gyakorolva. Még nem elég fitt a versenyzéshez, kőkeményen kell dolgoznia. Úgy vélem, csak olyan állapotban megy el Valenciába, amikor érzi, hogy pontokat tud szerezni, sőt akár meg is nyerheti a versenyt” – John Watson, a BBC szakírója.

„Hogy Michael helyettesít? Már akkor, ha én nem leszek ott Valenciában” – Felipe Massa viccelődik a kórházban.

„Ez a legnagyobb meglepetés, amely a sportágat érhette, fantasztikus, hogy visszatér. Szurkolóként csak azt mondhatom, hogy erre vágytam” – Norbert Haug, a Mercedes főnöke.

„Nem semmi, nagyon örülök a visszatérésének. Biztos, hogy most még nem lenne elég gyors, de fel fog készülni megfelelően” – Ralf Schumacher.

„Mostantól megint minden futamot megnézek” – Lance Armstrong úgy tűnik, Schumi-rajongó.

„Michael maga a Formula–1, a legnagyobb legenda tér vissza. Csodálatos, hogy újra versenyez” – Lukas Podolski, a Köln csatára is Schumachernek drukkolhat…

„Miután visszavonult, nem néztem a versenyeket. Mostantól az összeset” – Franz Beckenbauer.


SAJTÓVISSZHANG

Olaszország
La Gazzetta dello Sport: "Szenzációs visszatérés! Ismét összeállt a Formula–1 legszebb párja. Újra itt van minden idők legnagyobb bajnoka. Montezemolo elnök személyesen vitte el a hírt a budapesti kórházba Felipe Massának. Győzött Schumacher féktelen versenyzési vágya."
Corriere dello Sport: "A Ferrari hívta Schumit, ő pedig hallgatott a kérésre. Szenzáció!"
Tuttosport: "Schumi szenzációs visszatérése a Ferrari-kormány mögé. Az F1 hálás neki."
Corriere della Sera: "Micsoda szenzáció a Ferrarinál: a legenda visszatér, magával hozva tapasztalatát és versenyösztönét."
La Repubblica: "Schumi visszakapta a Ferrariját. Három évnyi csalóka nyugalom után végül a versenyszellem győzött. Mindent kockára tesz, ezzel együtt igazi ajándék ő az F1-nek."
 
Spanyolország
El País: "A legnagyobb újra köztünk. Schumacher 40 évesen hallgatott a Ferrari hívó szavára, és helyettesíti a sérült Massát."
El Mundo: "A nagy öreg mester igent mondott. Ami Lance Armstrong a kerékpársportban, az most Schumacher a Formula–1-ben."
Marca: "A legenda visszatér, még érdekesebb lesz a valenciai Európa Nagydíj. A spanyol kikötőváros megfogta az isten lábát."
As: "Egyik jön, a másik megy. Miközben a BMW kivonul az F1-ből, a hétszeres világbajnok Schumacher bátor döntést hozott. Valenciáé a nyertes sorsjegy."
 
Anglia
Times: "Michael Schumacher előkészítette a színpadot az autósport történetének legnagyobb visszatérésére."
Daily Mail: "Schumacher tiszteletköre."
Sun: "Visszatér a GP-szupersztár: a +Schu+ folytatódik."
Independent: "A Formula-1-ben csak egy bizonyosság, egy alappillér volt sérthetetlen, Michael Schumachernek hívták. Ha a Ferrari hozzá fordul, az nem kockázatos játék, hanem önkéntelen reflex."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik