„Soha nem volt olyan jó a kapcsolatunk a Ferrarival, mint most”

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 17:15
Ron Dennis, a McLaren Mercedes Formula–1-es istálló csapatfőnöke szerint soha nem volt még olyan jó a viszony csapata és a Ferrari között, mint most – a Belga Nagydíjon történtek ellenére.
Ron Dennis azt mondja, csak a pályán van ellentét
Fotó: Imago
Ron Dennis azt mondja, csak a pályán van ellentét
Ron Dennis azt mondja, csak a pályán van ellentét
Fotó: Imago
Ron Dennis azt mondja, csak a pályán van ellentét

A Ferrari–McLaren ellentét kiéleződése már lassan egy éve, az úgynevezett kémbotrány kirobbanása óta tart, és a Belga Nagydíjon történtek, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen ütközete, a brit győzelme, majd elsőségtől való megfosztása csak olaj volt a tűzre. Legalábbis ezt gondolná az ember. Ron Dennis szerint azonban korábban sohasem volt olyan kiegyensúlyozott a kapcsolat a két istálló között, mint most.

„A 2007-es történések mögöttünk vannak, mind a Nemzetközi Automobil-szövetséggel, mind a Ferrarival lezártuk az ügyeinket” – mondta Dennis az olasz Corriere Della Sera című lapnak adott interjújában.

Szavazás

Ön szerint melyik csapat szerzi meg a konstruktőr világbajnoki címet 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!


„Csütörtökön, az Olasz Nagydíj előtt találkoztam Luca di Montezemolóval, és épp azon nevettem, hogy ő 1973-ban került kapcsolatba a Formula–1-gyel a Ferrari révén, míg én 1966 óta vagyok benne. Ha különböző munkakörben is, de 30 vagy 40 év eltelte után is ugyanannak a szenvedélyünknek hódolunk. A pályán a rivalizálás mind erősebb lett, ám az együttműködés a két csapat között egyre erősödött, és most kiegyensúlyozottabb, mint korábban bármikor is.”

„Luca régi barátom, a kapcsolatunk csapataink eredményessége alapján változik, ám kölcsönösen tiszteljük egymást. A Ferrari csapatfőnökével, Stefano Domenicallival is jó a viszonyom, alulról küzdötte fel magát, ez tetszik benne: még kiszámíthatatlan, hogy mire is képes valójában. Nagyszerű munkát fog végezni” – mondott véleményt a legfőbb riválisokról Dennis.

A brit szakember azt is elárulta, akárhogy alakul a szezon vége, nyernek vagy veszítenek, az utolsó, brazil futamon vagy azt követően, mindenképp együtt ebédel majd Luca di Montezemolóval, hogy megbeszéljék az év tapasztalatait.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik